3 dolog, amit kerüljünk bérautók használatakor

3 dolog, amit kerüljünk bérautók használatakor

3 dolog, amit kerüljünk bérautók használatakor

A bérautók használata nagyszerű módja lehet a közlekedésnek nyaralás vagy akár üzleti út alatt. Kényelmes és gyakran meglehetősen megfizethető, de ha nem tesszük meg a megfelelő óvintézkedéseket, rejtett költségek vagy veszélyek merülhetnek fel vele az autóbérlés során.

Annak érdekében, hogy a bérautók használatának élménye zökkenőmentes és problémamentes legyen, íme hat dolog, amit érdemes elkerülni használatkor.

1. Ne legyünk biztosítás nélkül

Még ha a kölcsönző cég fel is ajánlja a biztosítást, előfordulhat, hogy baleset vagy egyéb sérülés esetén nem fedez mindent – ezért mindig ellenőrizzük, és ha kell kössünk kiegészítő biztosítást. Általunk okozott baleset esetén hasznos lehet például egy felelősségbiztosítás, ami megvéd minket a jogi következményektől. Ha autóbérlés közben balesetet szenvedünk, egy ilyen biztosítás minimálisra csökkenti a pénzügyi terheket és a lehetséges jogi problémákat. Vagy ha van személyes autóbiztosításunk, mindenképpen ellenőrizzük, hogy azt bérautók esetén is igénybe lehet-e venni.

2. Ne hagyjuk figyelmen kívül a megállapodás apró betűs részét

A dokumentumok aláírása előtt feltétlenül olvassuk el az autókölcsönzés feltételeit. Egyes cégek további díjat számíthatnak fel olyan dolgokért, mint például egy extra sofőr vagy több kilométer. Ha pontosan ismerjük a bérelt autóhoz kapcsolódó költségeket, akkor könnyebben betarthatjuk költségvetésünket, és elkerülhetjük a váratlan költségeket.

Például egyes kölcsönző cégek biztonsági letétet kérhetnek, ezért ügyeljünk arra, hogy a jármű átvételekor legyünk éberek.

Ezenkívül feltétlenül ellenőrizzük a bérleti szerződés visszaküldési szabályzatát. A legtöbb cégnek van egy meghatározott időszaka arra vonatkozóan, hogy mikor vihetjük vissza az autót, és ha nem vigyázunk, további költségeket vagy díjakat is felszámíthatnak, ha nem tartjuk be ezt az ütemtervet.

3. A karbantartás elhanyagolása

Mielőtt elindulnánk a bérelt autó vagy kisbusz használatára, ellenőrizzük, hogy nincsenek-e rajta makacs foltok, horpadások vagy karcolások, mivel ezek további költségeket vonhatnak később maguk után. A bérleti szerződés aláírása előtt feltétlenül vizsgáljuk meg alaposan az autót. Győződjünk meg arról, hogy a műszerfal összes figyelmeztető lámpája kialudt, és elegendő üzemanyag, olaj és hűtőfolyadék van az autóban.

Kérhetünk a kölcsönző cégtől egy karbantartási ellenőrzőlistát is, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy minden jó állapotban van, mielőtt volán mögé ül. Ez az okmány akkor is hasznos lesz, ha az autó visszaküldésekor bármilyen extra költséget kell fizetnünk.

Korábbi bejegyzések:

Scroll to Top