5 Mondat, ami soha ne hagyja el a szádat, ha megállít a rendőr!

Ha megállít a rendőr, még akkor is hajlamosak vagyunk felfokozott lelki állapotba kerülni, ha tudjuk nem tettünk rossz fát a tűzre. Ilyenkor gyakran hebegünk-habogunk és badarsások is elhagyhatják a szánkat. Most összegyűjtöttünk Nektek 5 olyan mondatot, ami jobb, ha soha nem hagyja el a szádat, amikor a Biztos Úrral beszélsz a volán mögül.

1, Nem lehetne okosban elintézni? 😉

Ha megállít a rendőr és éppen arra készül, hogy megbírságoljon gyorshajtásért vagy egy tábla figyelembe nem vételéért biztos, hogy Téged is lever a víz és azonnal elkezdesz azon agyalni, hogy hogyan úszhatnád meg a dolgot. Ez érthető is, hiszen senkinek nem hiányzik az a mínusz néhány 10 ezer a havi budgetből. Azonban ezt a mondatot mindenképp tartasd magadban, mert könnyen sértésnek veheti, és a tekintete hamar rátévedhet a lejárt egészségügyi kisdobozra vagy a hiányzó pótkerékre.

2, Árulja el nekem Biztos Úr! Mi vitte magát arra, hogy rendőr legyen?

Az ember zavarában sokszor észre sem veszi, hogy egy jóindulatúnak szánt kérdést rossz szövegkörnyezetben tesz fel. Ez ebben a formában degradálóan is hathat, emellett ilyenkor a rendőrök szeretnék csak a munkájukat végezni és nem cseverészni a sofőrrel.
3, Nem látta a sebesség korlátozás táblát? –De viszont, magukat nem!
Az őszinteség szép dolog, viszont bizonyos helyzetekben kerülendő! Lehet, hogy elsőre komikusnak hat, de az igazoltatás okozta riadalom könnyen őszinteségi rohamot válhat ki az emberből. Egy ilyen kijelentés könnyen 6 számjegyűvé varázsolhatja a csekken szereplő összeget.

4, És Rex az autóban maradt? 😀

Az ilyen jellegű humorizálástól jobb tartózkodni, még akkor is, ha ezzel csak szeretnénk oldani a hangulatot! Persze az ember reménykedik benne, hogy egy fesztelenebb párbeszéd során az intézkedő járőr is elnézőbb lesz, azonban ezt a hangulatot ne így próbáljuk elérni.

5, -Jogosítványt, forgalmit kérek! –Maga tényleg rendőr? Akkor bizonyítsa be!

Oké, azt aláírjuk, hogy manapság bármi megtörténhet és hallottunk már olyan rémhírekről, amikben visszaéltek az egyenruha hatalmával. Azonban ha jót akarsz magadnak, akkor ezt a kérdést elkerülöd, egészen addig, amíg valós veszélyt nem észlelsz. Ez a felesleges túráztatás csak kihozza a Rendőr Urak a sodrából (és teljesen jogosan).

+1, Bármilyen drog, vagy alkohol? – Nem, kösz! Már van minden!

Na jó, ez már csak a komolytalanság a végére. 😀
De ami a lényeg, hogy minden esetben maradj higgadt és amennyire csak lehet, segítsd a Biztos Urak munkáját! Mielőtt beszállsz az autóba legalább szemrevételezéssel vizsgáld át az autód (ez a balesetek elkerülése végett is hasznos) és gondold át, hogy minden szükséges okmány nálad van e. Ez nagyon sokat segít abban, hogy higgadt maradj a feszültebb pillanatokban is. Ezzel nem csak az Ő életüket, de a sajátodat is megkönnyíted!

Scroll to Top