5 tipp, hogy a gyerekekkel is jó móka legyen az utazás

Hozzánk is gyakran fordulnak családok autóbérlési szándékkal és a papír munka intézése közben mindig szoktunk néhány szót váltani, így tudjuk, hogy sokaknak egy hosszabb út felér egy rémálommal. Ha Neked is van otthon egy vagy több apróságod, akkor biztosan tudod, hogy mire gondolunk. 😉 Azonban nem feltétlenül kell az autóbérlésnek ilyennek lennie. Azért, hogy jobban teljenek a kocsiban töltött órák összegyűjtöttünk néhány nagyszerű autós játékot.

Közös mesélés autóbérlés közben

A gyerekeknek páratlanul jó a fantáziája, így garantált, hogy imádni fogják a következő játékot. Meséljetek el együtt egy mesét, úgy hogy mindenki csak egy mondatot fűz hozzá a történethez. Például: 1: Egyszer volt hol nem volt egy király, akinek volt három fia.

2: A legkisebb fiú úgy döntött, hogy szedi a sátorfáját és felcsap vándorcirkuszosnak.

3: Majd a cirkuszban megismerkedik egy gyönyörű tündérrel… és így tovább

Hagy ragasztgassanak

Minden kicsi imádja a matricákat és a színeket is. Ezzel a játékkal mind a kettőt kiélvezhetik és a kis kezeik is le lesznek foglalva.

A megunhatatlan Lego

Nem nagyon ismerek olyan gyerkőcöt, aki ne szeretné a Lego építő kockákat. Így nagyon jó ötlet az útra is magunkkal vinni egy adagot belőle. Az alábbi kép nagyon jó inspirációt ad a kivitelezésre.

Énekeljetek

Manapság egyre ritkábban szoktunk közösen énekelni az autóban, hiszen úgy is szól a rádió, azonban a picik biztosan sokkal jobban élvezik majd. Lehet, elsőre nem érzed magadban az affinitást egy kis daloláshoz, de hidd el sokkal jobb móka, mint gondolnád!

A klasszikusok

Ezekhez nem is lesz szükséged semmi másra csak egy füzetre és néhányceruzára. A torpedót és az amőbát biztosan Te is sokat játszottad gyerek korodban és, ahogyan akkor Te most a gyerkőceid is imádni fogják!

Tudjuk, hogy ha autót béreltek, akkor valószínűleg a gyerekek sincsenek hozzászokva a rendszeres hosszabb utakhoz, ezért úgy gondoltuk ez az összeállítás hasznos lesz számotokra. Ha ezekkel a játékokkal készülsz az autós kirándulásotokra végre nem feszülnek majd pattanásig az idegeitek és megmarad a családi béke az utazás teljes ideje alatt. Jó utat kívánunk!

 

 

 

Scroll to Top