autóbérlés – GYIK – gyakran ismételt kérdések

GYIK – Gyakran Ismételt Kérdések az autóbérléssel kapcsolatban:

Miért nem lehet egy napra autót bérelni?

– Lehet, csak két napi díjat kérünk, ugyanis a 3500Ft-os napidíj nem fedezi az autó külső belső takarítását, az adminisztrációt, arról nem is beszélve, ha egy picit kevesebb üzemanyaggal jön vissza az autó, mint amennyivel elvitték.


Miért kell kauciót fizetni?

– Biztos sokakat megbánt a válaszom, de szeretném megszűrni a bérlőimet. Sajnos az a tapasztalatom, hogy aki nem tud előteremteni 50.000Ft-ot a kaucióra, az általában nem veszi meg az autópálya matricát és a parkolójegyet sem, majd amikor pár héttel a bérlés után kijönnek a bírságok, mint például Pávlicz Zoltán esetében 2db paklolójegy, ~35.000Ft értékben, akkor az illető nem akarja kifizetni, hazudozik, hogy vidéken van, nem ér rá, stb.
Ezek után természetesen bírósági úton próbálom behajtani az összeget, de nincs az illető nevén semmi, nincs bejelentett fizetése, a cége ellen pedig már mások is indítottak felszámolást. Ennyi, egy 10 napos bérlésből lett 80.000Ft károm, ezért nem adok ki autót kaució nélkül.


Miért nem szeretik a külföldi bérlőket?

– Szeretjük őket, csak az általuk hátrahagyott autópálya és parkolási bírságot nem szeretjük, mert még nehezebb behajtani rajtuk.


Miért kerül 150Ft/km-be a bérautó kiszállítása és elszállítása?

– Tudom, hogy soknak hangzik, egy 20km-re lévő ügyfélnek, hogy 6000Ft a ki- és elszállítás, de még ez az összeg sem fedezi a kiadásainkat, ugyanis átadáskor 2 autóval megyünk ki, eggyel jövünk vissza,  a megtett út 60km (0,6 X 8LiterX400FT/liter =1920FT)  tehát mint látható, csak az odaút benzinköltsége 1920ft, nem számoltuk az autó kopást, biztosítást, súlyadót és azt hogy 2 ember dolgozik az ügyön 1-1,5 órát, hiszen kb nekünk annyi időbe telik az egész utazás.


Mi van akkor, ha lerobban a bérautó?

– Bár anyagilag nem éri meg, mert a 3500Ft-os napidíj ezt nem fedezi, de úgy tartjuk korrektnek, hogy ügyfeleink részére Hungaro Assistance szolgáltatást biztosítunk, melynek keretében Magyarország egész területén csereautót biztosítunk amennyiben bérautónk meghibásodna.


Milyen biztosítással rendelkeznek a bérautóik?

– Kötelező felelősség biztosítással, de igény esetén köthető törés és lopás casco melynek önrésze 10% vagy 100.000Ft. A casco napidíja 2990Ft.


Lehet-e a kauciót valutában adni?

– Igen, lehet. Amennyiben Ön külföldön él nem várjuk el, hogy 50.000FT-tal szálljon fel a repülőre, akár azt is megoldható, hogy a kauciót és a bérleti díj teljes összegét valutában adja, majd az autóbérlés végén a teljes összeget visszaadjuk Önnek és elszámolunk forintban, így nem kell a repülőtéren pénzt váltania nyomott árfolyamon.


Vezetheti-e a bérautót másik személy

– Igen, amennyiben ezt szerződéskötéskor előre rögzítjük.


Mehetek-e külföldre a bérautóval?

Nincs akadálya, amennyiben viszont Románia, Ukrajna, Szerbia, stb az uticél ez esetben dupla kauciót kérünk.


Miért van a napi 300km-es korlátozás és hogyan értendő?

– Szolgáltatásunk neve autó kölcsönzés, nem pedig szándékos autó-amortizálás. Lássuk be a 2 napra 7000Ft-os bérleti díj sehogy sem fedezi azt az amortizációt, amikor egy kamionos cég kibérel egy 1.000Cm2-s swiftet és padlógázon 5 személlyel kimennek Írországba sofőrt cserélni.


Tele tankkal adják át a bérautót?

– Nem, eredetileg így indítottuk a szolgáltatást, de a tapasztalatunk az volt, hogy sok esetben nem megoldható, hogy átadáskor és visszavételkor is az ügyféllel közösen elmenjünk tankolni, hiszen rengeteg időt venne igénybe, viszont az sem megoldás, hogy az ügyfél tele tankkal hozza vissza az autót, ugyanis  a swiftek pl elmennek 100-150km-t anélkül, hogy a tankműszer megmozdulna és ebben nem csak az a kellemetlen, hogy esetenként 5-8 literrel kevesebbel kapjuk vissza az autót (magyarán 1 nap ingyen volt). Hanem sokkal nagyobb probléma amikor ezt az autót átadjuk a következő ügyfélnek akinél 20km megtétele után leesik a mutató 3/4-re. Ilyenkor érthető az ügyfél felháborodása és gyanúja, hogy mi próbáltuk meg átverni, pedig nem. Ezért vezettük be azt a megoldást, hogy autóinkban kevés benzin van átadáskor, persze annyi van, hogy akár 50-100km-t meg tudjon tenni a kedves ügyfél egy benzinkútig.

Scroll to Top