Autóbérlés kisokos

Mivel gyakorta találkozunk a jelenséggel, hogy az emberekben hasonló kérdések merülnek fel az autóbérléssel kapcsolatban, ezért úgy döntöttünk, hogy útjára indítjuk Autóbérlés kisokos cikksorozatunkat, melyben a gyakrabban feltett fontos kérdéseket taglaljuk. Az első részt a leggyakrabban előforduló kérdéseknek szenteltük, hogy eloszlathassunk néhány kételyt és megkönnyítsük számodra a bérlés folyamatát.

A befizetett kaució visszajár?

Természetesen igen, amennyiben nem keletkezett kár az autóban. Mivel egy nagy értékű tárgyat készülsz bérbe venni számunkra is szükség van egy bizonyos mértékű biztosítékra. Amennyiben kár keletkezik az autóban, de annak a mértéke nem éri el a kaució összegét a fenn maradó pénzt visszafizetjük.

Autó bérlés esetén csak a bérlő vezetheti azt?

A kibérelt gépjárműért a szerződésben megadott személy vállal felelősséget, így ha Ő kiadja egy harmadik személynek, aki kárt okoz benne, azért a bérlő köteles felelősséget vállalni. Mivel nem vagyunk jelen, így nem is tudhatjuk, hogy ki ül a volánnál, ezért a velünk kapcsolatot teremtő személlyel kell ezt rendeznünk.

Milyen feltételeknek kell megfelelnem, ha autót szeretnék bérelni?

Ez minden kölcsönző esetében eltérő, nálunk az alábbi kritériumoknak kell megfelelned, hogy bérlő lehess.

  • érvényes személyi igazolvány
  • érvényes magyar lakcímkártya, bejelentett magyar lakcímmel
  • érvényes B kat. jogosítvány, minimum 3 éves gyakorlattal
  • betöltött 25. életév
  • kulturált, józan megjelenés

Bármennyit mehetek egy bérelt autóval?

Napi 300 kilométer megtétele benne van a bérlés árában, azonban ezen felül kilométerenként 10 Ft-ot számolunk fel. Ennek az oka, hogy szeretnénk alacsonyan tartani az árainkat, azonban ez csak akkor lehetséges, ha a használatból származó elavulás mértéke számunkra is fenntartható. Így tarthatjuk mindenki számára jó értékarányon a bérlési költségeinket.

Első cikkünkben ezeket a kérdéseket szerettük volna érinteni. Kövesd nyomon blogunkat, hogy ne csak a legfontosabb kérdéseidre kaphass választ, hanem érdekes úti célokat is megismerhess vagy ötletet meríthess szuper nyári programokra.

Amennyiben bármilyen további kérdésed merül fel autóbérléssel kapcsolatban keress meg minket bármelyik számodra megfelelő fórumon.

 

Scroll to Top