Autóbérlés: többféle módon lehetséges, mint elsőre hinnénk

Az autóbérlés nem kell, hogy egy repülőúthoz vagy külföldi utazáshoz kapcsolódjon és az sem feltétel, hogy (méreg)drága legyen. Az autókölcsönzés sokszor inkább létszükséglet vagy rövidebb időre (amely akár több hónap is lehet) jobb megoldás lehet, mint az autóvásárlás, majd eladás. Sokan pedig arra keresnek megoldást, hogy egy hosszabb autójavítás idejére (tudjuk, mi a helyzet a magyar autószervizekkel és szakikkal: vannak olyan időszakok, hogy hosszú hetekbe telik egy komplexebb javítás) keresnek alternatívát a BKV bérlettel szemben. Ezekre az esetekre létezik olyan megoldás, ami nem igazán puccos, de gyakorlati szempontból semmilyen kivánnivalót nem hagy maga után.

Autóbérlés: többféle módon lehetséges, mint elsőre hinnénk
Autóbérlés: többféle módon lehetséges, mint elsőre hinnénk

Az autóbérlés már néhány ezer forinttól kezdődik naponta (ez nem elírás!), amely magában foglalja a Pest megyei autópálya matricát és a technikai segítségnyújtást is, ha erre lenne szükség. Azonban fontos tudni, hogy az autókra vigyázni kell: a teljeskörű biztosítás díja ennek sokszor többszöröse (lenne).

Milyen autókat lehet bérelni tényleg olcsón, Budapesten?

Akár egy 7 személyes autó bérlés is lehetséges, de sokan egy néhány éves Suzuki bérlés miat keresnek fel olcsó autókölcsönzőket.

Fontos tudni, hogy kauciót kell fizetni az autókra, de nem kell milliós nagyságrendre gondolni, itt néhány tízezres tételekről van szó, akkor is, ha hosszabb időre bérelünk.

Hol lehet hozzájutni az autókhoz?

Az eurorent.hu autókölcsönző bérautóit a XI. kerületi Etele téren lehet átvenni, fontos, hogy ne csak odasétáljunk, hanem előzetesen egyeztessünk időpontot. Ha legalább egy hónapot bérelünk, akkor a kiszállítás díja ingyenes egy budapesti címre, ha repülővel érkeznénk, akkor van lehetőség taxi megrendelésére onnan.

Tehát ha nincs szükségünk új autóra és Magyarországon belül gondolkodunk (a technikai segítségnyújtás hiánya miatt a külföldi utazás nem megengedett és a legolcsóbb modellekkel csak Budapesten belül lehet furikázni), ez a legolcsóbb megoldás. Fontos az is, hogy melyik évszakban gondolkodunk: a nyári melegben, ha megengedhetjük magunknak azt a napi 1000 vagy 2-3000 Ft extrát, modelltől függően, akkor mindenképp válasszunk klímás autót.

Az ilyen típusú autóbérlés során ezek a már említett autók személyes, családi használatra kölcsönözhetők, (étel)futároknak, építkezésről sittet és más építkezési anyagokat szállítóknak vagy költözködéshez a bérbeadás nem lehetséges, ahogy élőállat szállítása sem.

Szólj hozzá

Scroll to Top