Autóbérlés vagy Tömegközlekedés?

Már a BKK-nál is olcsóbbak vagyunk! 🙂

Ha nem vagy BKK törzs utas, akkor Te sem úszod meg havi egy bérlet megvásárlásával a közlekedést. Abban az esetben ha szeretnéd használni a tömegközlekedést kénytelen vagy jegyet vásárolni, azonban sajnos nem mindig számolhatsz a meghirdetett 350 Ft-os árakkal. A napokban én is a tömegközlekedni kényszerültem és gazdagabb lettem egy nem túl kellemes tapasztalattal, ami újra csak azt bizonyítja, hogy mi nagyon is jó áron biztosítunk bérautókat (a kényelemről nem is beszélve).

Nos, a napokban úgy hozta az élet, hogy azon ritka alkalmak egyike történt meg, amikor igénybe vettem a BKK nívós szolgáltatásait. Tisztességes utashoz híven oda is ballagtam a jegy automatához, hogy megvásároljam a szükséges mennyiségű jegyeket, amikor nem várt meglepetést tapasztaltam. Mivel a nap folyamán 4 jegyre volt szükségem ezért ezt a mennyiséget ütöttem be a kijelzőn, aminek az ellenértéke ugye összesen 1400 forint. Jobb hiány 2000 Ft-os címlettel fizettem (utólag az utas társaktól megtudtam, hogy nagyon naívan) azonban a visszajáró már elmaradt. Mivel az automaták miatt a pénztárak bezártak, így a felháborodásomat csak az utastársaimmal megosztani, mert közel se távol nem volt egy alkalmazott sem. Természetesen betelefonáltam az ügyfélszolgálatra, hogy reklamáljak, akik csak annyit tudtak mondani, hogy mihamarabb elhárítják a hibát, de ez valószínűleg még órák kérdése lesz. Így az aznapi utazásom 600 Ft-tal többe került a tervezettnél és ráadásul a melegnek köszönhetően az utastársaim kipárolgását is élvezhettem…

Mi ebből a konklúzió? Ha saját magamnak kifizetem volna az egy napos autóbérlési díjat (bár aznap épp nem volt szabad autónk) és még tankolok is a kocsiba körülbelül ugyan annyira jön ki az utazásom, mit így. Ráadásul sokkal kényelmesebben, egyedül utazok és ha még csak egy Suzuki Swifttel is indulok útnak legalább az ablakokat le tudom tekerni anélkül, hogy bárki panaszkodna a huzat miatt. Tudom, hogy elsőre merész kijelentésnek tűnik, de mégis lehet az autóbérlés olcsóbb a tömegközlekedésnél.

Most biztosan arra gondolsz, hogy ez egy egyszeri eset és ebből nem lehet általánosítani. Azonban az utastársaimmal folytatott beszélgetéseim során kiderült, hogy ez annyira nem is igaz. Nagyon sokan jártak már hasonlóan, a BKK is tisztában van a problémával és nem tud vagy nem akar tenni ellene. Így mostanra sikerült a BKK versenytársává előlépnünk, mert egy hasonló esetben Neked is jobban megéri tőlünk autót bérelni, mint kidobni egy csomó pénzt az ablakon és vállalni az ezzel járó kellemetlenségeket. Az ÁRLISTA menüpont alatt bővebben tájékozódhatsz az árainkról és a tőlünk bérelhető autókról.

Scroll to Top