Autóbérlés: válasszuk a leginkább megfelelő megoldást

Minden alkalommal, amikor megérkezünk egy repülőtérre vagy egy nagyobb város központjába, sok autóbérlés opciót találunk. Általában új vagy közel új autókat bérelhetünk, de ha a számunkra legjobb megoldás inkább egy alacsonyabb árkategóriájú, könnyen lehet, hogy érdemesebb használt autót választanunk.

Autóbérlés: válasszuk a leginkább megfelelő megoldást
Autóbérlés: válasszuk a leginkább megfelelő megoldást

Milyen lehetőségeink vannak autót bérelni Budapesten?

Említettük a repülőtér és a nagyobb cégek belvárosi irodáit, de szerencsére nem ezek az egyetlen opciók. Az autókölcsönzés lehet egyszerűbb és olcsóbb is, mint ezek a megoldások. Tegyük fel, hogy autónk elromlott vagy nem az év minden napján használjuk, esetleg néhány hétre vagy hónapra költözünk Budapest városába: a tartós, biztonságos megoldás lehet régebbi, használt autó bérlés is. Az autókat kizárólag Budapesten lehet átvenni és a leadás is itt történik, az autókölcsönző telephelyén.

Mennyibe kerül egy autó bérlése?

Az árak nagyon alacsonyan indulnak, már 3500 Ft-tól naponta! Ha belegondolunk, hogy egy BKV napijegy 1650 Ft egyetlen személynek, egy 3500 Ft-os autóban pedig már 4-en, esetleg 5-en is utazhatunk, ez egyértelműen olcsóbb megoldás lehet (természetesen ne feledkezzünk meg arról, hogy autóbérlés során nekünk kell „állni” az üzemanyag díját).

Milyen modell lehet a miénk ilyen olcsón (kevesebb mint 10 euróért, a jelenlegi árfolyamon!)? Többféle is, például egy Daewoo Matiz, egy Volkswagen Polo, vagy egy Suzuki Swift.

Az eggyel magasabb árakat nézve, napi 4500 Ft-tól már használhatunk egy Opel Astra F-et, egy klímás, négy ajtós Suzuki Swiftet, vagy egy Skoda Fabiát.

Az 5000 Ft-os napidíjjal egy Hyundai Accentet, egy Daewoo Lanost, egy Fiat Puntót, Daewoo Kalost vezethetünk Magyarországon.

A napi 6000 Ft-os árkategória egy klímás Peugeot 206-ot és egy klímás Opel Astra G-t tartalmaz, míg 6500 Ft-ért egy egyterű lehet a miénk, amelybe 7 személy is befér: ez egy klímás Opel Zafira.

Milyen feltételekkel számoljunk?

Az autókat minimálisan 3 napra vehetjük bérbe, és addig tart a foglalás, amíg kedvünk tartja: egy havi bérlet már 20 nap áráért elérhető, tehát a napi (már rögtön nagyon alacsony) árból még kb. 33% kedvezményt kapunk, ha egy egész hónapra bérelünk egy járművet.

Ebben a valószínűleg legolcsóbb árba sikerült valahogyan beleilleszteni a biztosítást is: általában 3 órán belül sikerül csereautót biztosítani, vagy kijavítani a hibát, ha erre kerülne a sor. Ez a biztosítás nem teljes körű, nem része a gumidefekt és például az égve hagyott lámpa miatt lemerülő akkumulátor.

Nemzetközi viszonylatra ez a bérlési megoldás nem alkalmas, elsősorban azért, mert ott nincs elérhető műszaki mentés vagy segítségnyújtás.

Minden bérautó lefoglalásakor legyünk figyelemmel a bérleti feltételek legapróbb részleteire is!

Szólj hozzá

Scroll to Top