Autókölcsönzés: úgy is lehetséges, ahogy kevesen tudnak róla

Az autókölcsönzés témája sokaknak egy külföldi kirándulás „kelléke”, egy gyors és olcsó fapados repülőtársaság járata után a repülőtéren vagy a közelében bérelni egy autót, majd felfedezni a környéket. Azonban nem kell minden esetben mélyen a zsebünkbe nyúlni, hogyha autót szeretnénk bérelni.

Autókölcsönzés: úgy is lehetséges, ahogy kevesen tudnak róla
Autókölcsönzés: úgy is lehetséges, ahogy kevesen tudnak róla

Egy bérleti díj akár néhány ezer forint is lehet naponta! Igen, ilyen autókölcsönző is létezik. Persze a feltételek nem pontosan azonosak az előző verzióval, de könnyen lehet, hogy ez sokaknak egyáltalán nem probléma. Az Eurorent Budapesten rendkívül alacsony árakat kínál, azonban ne számítsunk Váci utcai vagy terminál irodát (az autók ingyenesen a XI. kerület Etele téri irodából vehetők át), bár kis felár fejében a repülőtérről tud taxit szervezni a cég és egy hónap bérleti díj idő felett ingyenesen szállítják ki az autót Budapest területén.

Az autóbérlés részleteit online át lehet tekinteni. Fontos, hogy átnézzük a részleteket: egyes autókat csak Budapesten szabad használni, másokat csak Magyarországon: külföldre ne tervezzünk ezekkel az autókkal.

Szintén ne várjuk el, hogy az autók vadiújak legyenek: az elérhető autók évjáratai 1998 – 2005 közöttiek. Hivatalosan 5 vagy 7 személyesek az autók, de ha tényleg 5-en szeretnénk beülni, a legolcsóbb Suzuki Swift vagy Daewoo Matiz modellek nem lesznek a legkényelmesebb megoldások. Ha nyáron bérelnénk autót, akkor vegyük figyelembe a klíma meglétét: jelenleg a 19 autóból 5-ben van klíma.

Szintén fontos kényelmi funkció a szervo kormány: sokan vannak, akik sosem vezettek szervo nélküli autót életükben. Ez nem azt jelenti, hogy külön jogosítványt kell váltani (mint néhány országban automata és manuális váltóra), hanem annyit, hogy azért érdemes egy kicsit „belejönni” a vezetésbe, ha nem vezettünk még szervo nélkül – és egy hosszú, kanyarokkal teli vezetés után felkészülhetünk egy kis izomlázra is. A 19 modellből 11-en van szervo egyébként.

A bérleti díjak jóval alacsonyabbak, mint amit valaha láttunk, szó szerint csak néhány ezer forint, és a kaució sem túl drága, néhány tízezer forint, jelenleg minden autóra.

És milyen alkalmakra érdemes Eurorent bérlésekben gondolkodni? Például az autónk „benn ragadt” a szervízben néhány napra, egy hétre vagy akár egy hónapra. Éppen Budapesten lakunk, de Győrbe kell ingáznunk, vagy fordítva. Ha bármilyen okból akár néhány hónapra szükségünk van egy autóra, de nem akarunk vásárlással (és eladással) bajlódni.

A bérleti díjban heti sávos kedvezmények elérhetők, maximális kilométer limit nincsen, magyarországi ingyenes assistance szolgáltatást tartalmaz, és benne van a Pest megyei autópálya matrica is.

Szólj hozzá

Scroll to Top