Autópálya matrica díjak 2017

Magyarországon számos fizetős útszakasz található, melyeket csak matrica megvásárlásával vehetsz igénybe. Ha az autó bérlésed során ilyen utat szeretnél igénybe venni ugyan úgy rendelkezned kell érvényes matricával. Azért, hogy megkönnyítsük a dolgodat összeszedtük, hogy milyen díjjak ellenében és hogyan vásárolhatsz matricát. Olvasd el cikkünket, hogy tisztában lehess a 2017-ben érvényes díjjakkal és lehetőségekkel.

Nagyon fontos, hogy a matricát mindig az előtt vásárold meg mielőtt ráhajtasz az adott útszakaszra, sajnos ha ezt elmulasztod az utólagos pótlással nem válthatod ki a büntetést.

 

 

Az alábbi díjakkal kell számolnod:

Díj kategória Heti (10 napos) Havi 6 hónapos Éves
D1 2 975 Ft 4780 Ft 28 680 Ft 42 980 Ft
D1 megyei 5000 Ft
D2 5950 Ft 9560 Ft 42 980 Ft
D2 megyei 10 000 Ft
B2 13 385 Ft 21 975 FT 199 975 Ft
B2 megyei 20 000 Ft

 

Heti ( 10 napos )matrica érvényességi ideje: a kezdő nap plusz 9 napig, azaz összesen 10 napig és az utolsó nap 24. órájáig.

Havi matrica érvényességi ideje: a kezdő nap és a következő hónap ugyan azon napja. Azaz ha Június 3.-án vásárolod meg, akkor az adott matrica Július 3.-án éjfélkor fog lejárni. Amennyiben ez a dátum nem található meg a következő hónapban, akkor az adott hónap utolsó napja. Azaz, ha Január 30.-án vásároltál matricát akkor az csak Február 28.-án éjfélig lesz érvényes.

6 hónapos matrica érvényességi ideje: ebben az esetben 6 darab havi matricát fogsz vásárolni, amely különös körültekintést igényel. Itt különösen légy tekintettel, hogy minden alkalommal helyesen add meg a rendszámod, különben a módosításért plusz pénzt számolnak majd fel, aminek az összege matricánként és karakterenként 1470 Ft.

Éves autópálya matrica érvényességi ideje: a megadott kezdő dátumtól a következő év Január 30.-én éjfélig.

Hol és hogyan vásárolhatsz matricát?

Szerencsére már nem kell minden egyes alkalommal a benzinkútra betérned, ha matricát szeretnél venni, de persze ha Te ezt a retro megoldást kedveled, akkor ott is megteheted. Azonban már online vagy sms-ben is megfizetheted az út díjat, mai valljuk be nagy könnyebbség sokunk számára.

Mi történik, ha elfelejtesz matricát venni?

Itt nem olyan könnyű bliccelni, mint a tömegközlekedésen, így mi azt javasoljuk, hogy ne kockáztass. Elég sűrűn vannak elhelyezve kamarák ahhoz, hogy szinte lehetetlen legyen megúszni a büntetés, ráadásul ezek számát néha még autós figyelő egységekkel is megemelik. Ráadásul a büntetés összege 14 ezertől egészen 59 ezerig terjedhet, ami további okot ad a fokozott figyelmességre. Ha bármi kérdésed van autóbérléssel vagy a vele járó díjakkal kapcsolatban keress meg minket bátran és válaszolunk minden kérédsedre!

Scroll to Top