Az autóbérlés a fenntartható autózás egyik legjobb módja

Az autóbérlés a fenntartható autózás egyik legjobb módja

Magyarországon is egyre kedveltebb megoldás az autóbérlés. Egyrészt csupán a lakosság felének van saját tulajdonú személygépkocsija, másrészt a fenntarthatóságra való egyre nagyobb igény is a megosztás alapú gazdaság felé tart, melynek egyik pillére az autóbérlés is.

Saját autó híján könnyen megeshet. hogy valakinek szüksége van autóra, hogy eljusson a tömegközlekedéssel nehezebben megközelíthető helyekre. A rövidtávú autókölcsönzés kiváló lehetőség akkor is, amikor például nagyobb családi vagy baráti nyaralásra indulnánk és egyébként nem áll rendelkezésre otthon egy nagyobb autó. Ilyenkor a tökéletes megoldás egy, 7 személyes autó bérlés. A rövidtávú autóbérlés nemcsak kirándulásoknál lehet hasznos, de ha valaki mégis autóvásárlásra adná a fejét, jó lehetőség vásárlás előtt kipróbálni egy-egy modellt.

A járvány alatt jelentősen átalakultak a közlekedési szokások, a magyarok leginkább akkor támaszkodtak az autóbérlésre, amikor saját járművük szerelőnél volt vagy esetleg annak műszaki állapotát nem tartották megfelelőnek egy-egy hosszabb úthoz. A COVID megjelenésével a tömegközlekedésen való elkerülhetetlen találkozások csökkentésére is kiválóan alkalmas lehet a bérelt autó.

Az autókölcsönzés pedig nem is kell, hogy drága legyen, hiszen az autó fenntartásának költségeit nem a bérlőnek kell fizetnie, sokat lehet így spórolni a karbantartási és a fenntartási költségek hiányával. Az autóbérlés Budapest egyik leggyorsabban elintézhető feladata lett. Ahol nemcsak a reptérre érkező turisták tudnak könnyen gépjárművet bérelni, hanem bárki, akiben ez az igény felmerül.

Végül pedig, a kedvező költségek mellett az olcsó autóbérlés követi napjaink közlekedési trendjét is. A közösségi és megosztáson alapuló gazdaság az élet több területén tör előre, egyre többször osztjuk meg a lakásunkat vagy az irodánkat valakivel. Az autótartás is pont ugyanilyen irányba mutat. Miért vásárolnánk meg egy autót, és költenénk rengeteget annak fenntartására, amikor lehetőségünk van olcsó autóbérlésre is?

Szólj hozzá