Az autóbérlés kényelmes és biztonságos, de kedvező árú is lehet

Az autóbérlés mint szolgáltatás leginkább akkor jut eszünkbe, ha repülővel utazunk külföldre, és ott is mobilak szeretnénk lenni, és nem szeretnénk lemondani az autó adta kényelemről. Nagyon kevesen gondolnak arra, hogy autót béreljenek más célból, hiszen azt gondoljuk, drága ez a szolgáltatás, és az olcsó autóbérlés mint összetartozó fogalom, nemigen jut eszünkbe, úgy gondolhatjuk, ez luxus, amit kevesen engedhetnek meg maguknak. Emiatt legtöbbször csak akkor merünk egyáltalán elkezdeni tervezni egy autóbérlést, ha egyrészt nagyon rászorulunk, másrészt ha például többen vagyunk, és meg tudjuk osztani a költségeket.

Nem biztos azonban, hogy nem jövünk ki jobban anyagilag, ha akár belföldre is autót bérlünk 1-1 szükséges alkalomra ahelyett, hogy saját gépjárművet tartanánk fenn. Az autókölcsönzés akkor is egy jó megoldás lehet, ha csak egy nagyobb bevásárlásra, vagy egy-egy fuvarra van szükségünk, de akkor is, ha épp saját autónk szervizelése miatt egy ideig autó nélkül maradunk.

Az autóbérlés Budapest bel- és külvárosába is jó megoldás lehet más-más céllal. Akár szállítanunk kell (hiszen mostanában már egy kisebb vagyon kiszállíttatni például egy lapraszerelt bútort), vagy a külvárosba szeretnénk eljutni egy rendezvényre, ideális ötlet az autóbérlés.

Ráadásul már annyiféle igényre lehet bérelni autót, hogy például a 7 személyes autó bérlés is megoldható. Többféle modell közül választhatunk, benzines vagy dízel, kombi vagy normál kivitelekben is találunk autókat.

Az autóbérlés során sokféle konstrukció közül választhatunk, van, ahol perc, óra, vagy nap, hónap alapú a számlázás. Van, ahol a rövid, közép- és hosszútávú bérlés közül választhatunk.

Az autóbérlés menete a következő: a kapcsolatfelvétel során a cél és az időtartam alapján kerül kiválasztásra a megfelelő modell, és a megbeszélt helyen és időpontban át is lehet venni az autót. Az átadáskor szerződést írnak alá a felek, és a bérleti díj és a kaució összege is ekkor kerül kifizetésre.

Az autóbérlés tehát már nem luxus, egyáltalán nem drágább, mint egy saját autó fenntartása, így sok élethelyzetben ideális megoldás lehet.

Szólj hozzá

Scroll to Top