Az autóbérlés legfontosabb alapszabályai

Autóval szabadabbnak érezzük magunkat, mint tömegközlekedéssel, így nem meglepő, hogy sokan választják az autóbérlést egy utazás vagy egy kirándulás alkalmával. Előfordul, hogy az autó adta szabadság olyannyira átjárja a bérlőt, hogy megfeledkezik néhány fontos betartandó szabályról. Pedig a bérautóra legalább annyira vigyáznunk kell, mintha a sajátunk lenne.

Az autóbérlés legfontosabb alapszabályai
Az autóbérlés legfontosabb alapszabályai

Hol tudok autót bérelni?

A repülőtér egy erre alkalmas hely, ott a bérautók közül még válogathatunk is. Az autókölcsönzés természetesen nem csak a reptéren történhet meg. Vannak erre külön kiszabott cégek. A foglalás megtörténhet telefonon vagy személyesen egyaránt. Az autónak a leadás pillanatában ugyan olyan állapotban kell kinéznie kívül belül, mint a felvétel idejében. Az autók kategória szerint kölcsönözhetőek ki. Vannak kisebb, nagyobb köbcentisek, illetve a személy szállítás szempontjából is tudunk válogatni.

Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány olyan kikötést és tanácsot, amire érdemes odafigyelni autóbérlés esetén.

Mindenképp jeleznünk kell az autó bérlésekor, ha határátlépést tervezünk, hiszen a legtöbb esetben ez nincs belekalkulálva a bérleti díjba, nem mellesleg szabálytalan. Némely országba csak nemzetközi vezetői engedéllyel léphetünk be, sőt, van, ahova nem is szabad bérautóval behajtani. Ne kockáztassunk, már az elején jelezzük a szándékainkat, hogy nyugodt legyen az utazásunk, ne kelljen tartanunk a váratlan, kellemetlen helyzetektől, legyünk megbízható ügyfelek. A legtöbb autókölcsönző nyomkövető funkcióval látja el a bérautó szegmenseit.

Alapvetően normál forgalmi utakon vezethetünk a bérautóval. Ha olyan terepre merészkedünk, ami nem az autók számára lett kitalálva, akkor akár meg is hibásodhat a jármű. A hiba javításának ára pedig a mi pénztárcánkat fogja terhelni.

Alapszabály, hogy az autót ugyanabban az állapotban szolgáltassuk vissza, mint amilyenben megkaptuk. Étel és ital fogyasztása nem javasolt, hiszen, ha kifröccsen, vagy kiömlik, akkor a takarítás díját nekünk kell állnunk. A dohányzás esetében egy kicsit szigorúbbak a szabályok. Általában kifejezetten tilos dohányozni a bérelt autóban.

Szólj hozzá

Scroll to Top