Az autóbérlés lehet sokkal olcsóbb, mint a legtöbben hiszik

Az autóbérlés lehet sokkal olcsóbb, mint a legtöbben hiszik

Az autóbérlés Budapest városában és környékén nem kell, hogy méregdrága legyen. Ha sikerül megszabadulni a prekoncepcióktól, többek között attól, hogy csak új vagy közel új autót lehet kölcsönözni. A COVID-19 világjárvány kezdete óta nagyon sok minden átalakult az életünkben, többek között az, hogy hogyan utazunk. Míg a city-break, azaz városi látogatás, amely gyakran abból állt, hogy egy fapados (sokszor nevetségesen olcsó) repülőjeggyel elutaztunk egy városba vagy régióba, majd ott, a fapados repülőtér jellegéből adódóan autót béreltünk és néhány nap múlva ugyanott leadva az autót hazarepültünk.

Az autóbérlés lehet sokkal olcsóbb, mint a legtöbben hiszik
Az autóbérlés lehet sokkal olcsóbb, mint a legtöbben hiszik

Manapság az utazás, ha egyáltalán megtörténik, sokkal gyakrabban valósul meg saját autóval. Az autókölcsönzés is nagyban átalakult és egyre többször fordul elő, hogy valaki hosszabb távra keres olcsó autóbérlés lehetőségeket. Különösen ilyen helyzetben fontos, hogy ne olyasmikre költsük a pénzünket, amire valójában nincs szükségünk. Ha például egy használt 7 személyes autó bérlés azt a segítséget nyújtja, amire szükségünk van, miért fizetnénk egy új autóért? Ha egy járgányra van szükségünk, amely elszállít minket A-ból B-be, anélkül, hogy lenne automata váltója, elektromos ablaklehúzó, adaptív tempomat, bőrkárpit, ülésszellőztetés, kormányfűtés, 360 fokos kamerarendszer, Apple CarPlay stb.

Miért fizetnénk olyan biztosításért, amely külföldön is hasznos, ha nem akarjuk elhagyni az ország területét? Sőt, miért fizetnénk többet, ha van olyan olcsón elérhető opció, amellyel csak Budapesten használhatjuk a járművet – ha úgysem hagyjuk el a fővárost?

Az autóbérlés tehát nemcsak utazás során jön jól, a repülőtérről bejárni egy környéket és végül visszatérni a repülőttére, hanem például akkor is, ha a saját autót hosszabb ideig javítják. Vagy úgy döntöttünk, hogy eladjuk azt és inkább bérelünk akkor, amikor valóban szükségünk van egy autóra (pl. télire). Van, aki a közösségi közlekedést, amely perc alapon igen sokat számláz, inkább hosszabb távra bérel autót.

Vagy egy olyan esetet is el lehet képzelni, amely során költözés után nem tudjuk, hogy mennyi ideig maradunk. Az autóbérlés ilyen esetben jó kezdet lehet: bérelhetünk autót egy hónapra, és ha közben úgy adódik, ezt meg tudjuk hosszabbítani még egyre vagy többre. Ez sokkal rugalmasabb megoldás, mint vásárolni és utána eladni.

Szólj hozzá

Scroll to Top