5 látnivaló hazánkban, amiért érdemes autót kölcsönöznöd!

Beköszöntött a jó idő, így igyekszünk egyre több időt a szabadban tölteni. Te is biztosan szívesen kirándulsz ilyenkor a családoddal, barátaiddal. Azért, hogy még izgalmasabban teljen a nyaratok, egy olyan cikksorozattal készülünk Nektek, amiben bemutatjuk Magyarország azon látnivalóit, amiért érdemes autót kölcsönözni és felkerekedni Budapestről. Lássuk az első ötös listát. 😉

1.: Egerszalók sódombja

egerszalóki sódomb

Egerszalók déli részén található, ez a különleges természeti képződmény, mely páratlan látványt nyújt a világon. A 120 nm alapterületű és 18 méter magas mész domb az ott található melegvizű hőforrásból lefolyó víznek köszönhetően egyre növekvő mészkő lerakódások jönnek létre. Budapestről autóval csupán 140km, Kelenföldről a bérelt autóval 1 óra 50 perc alatt odaérhetünk.

2.: Aggteleki cseppkőbarlang

Aggteleki cseppkőbarlang

Az Aggteleki cseppkőbarlang az Aggteleki Nemzeti Park területén található és az UNESCO világörökség részét képezi. Ez volt a hazánk negyedik nemzeti parkja, azonban a sorban az első azok közül, ami a geológiai kincseink megőrzésére jött létre. Ez a látvány kicsik és nagyok számára is lélegzetelállító lesz, ezt garantáljuk. Budapest 11. kerületéből körülbelül 243 km-re található a barlang, amely út autópályán hozzávetőlegesen 3 óra alatt megközelíthető.

3.:Rudabányai bányató

Rudabánya bányató

Tudod, hogy melyik hazánk legmélyebb tava? Most elsőre lehet, hogy a Balaton vagy a Fertő-tó ugrott be, de meg fog lepni, hogy egy ennél sokkal kisebb és kevésbé ismertről lesz szó. Ez a tó nem más, mint a Rudabányai bányató, mely 60 méter mély, így övé a megtiszteltetés, hogy a legmélyebb álló víz címet viselje. A kölcsönzött autóval 2 és ¾ óra alatt elérhető, hiszen Kelenföldről 225km-re található.

4.: Tihanyi levendulás

Tihanyi levendula rét

Tihany önmagában is számos látnivalót kínál számunkra, így ha oda visz az utunk, érdemes több napra menni. Mi most a Tihanyi félszigeten lévő levendula földre szeretnénk felhívni a figyelmed. Bittera Gyula híres gyógynövényszakértő 1920-ban kezdett el levendulát termeszteni ezen a területen, de sajnos napjainkra már csak az akkori földdarab egy töredékén folyik művelés. Szerencsénkre azonban az mit sem számít a látvány tekintetében, hiszen így is gyönyörű kilátás tárulhat elénk. Tihany kicsit több, mint másfél óra alatt elérhető autóval Budapestről, amennyiben autópályán tudunk menni. Ne feledje, kikölcsönzött autóinkhoz csak pest megyei autópálya matricát biztosítunk.

5.: Ilona-völgyi vízesés

Ilona-völgyi vízesés

Egy újabb „leggel” készültünk természeti csodáink sorába, mert az Ilona-völgyi vízesés hazánk legnagyobb szintkülönbségű zuhataga, melyet a természet alkotott. Ez a csodálatos hely Budapestről 126 kilométerre, Parádfürdőtől körülbelül 6 kilométerre található.
Bár egyre többen látogatnak inkább külföldre nyaralásuk során, mi mégis azt mondjuk, hogy aki csak teheti, járja be hazánk szépségeit is. Ha béreltek egy autót, akkor akár egyszerre többet is megcsodálhattok, és biztosak lehettek benne, hogy ezek a látványosságok is bőven felérnek egy tengerparti nyaralással. Hamarosan érkezünk sorozatunk következő részével, amiben újabb 5 gyönyörű látványosságot ismerhetsz meg kis hazánkból. Ha megjött a kedved az utazáshoz, akkor nézz szét az ajánlataink között. Kölcsönözzetek egy autót és vegyétek a nyakatokban csodás kis hazánk útjait.

Scroll to Top