Hogyan spóroljunk autóbérléskor az üzemanyag fogyasztással?

Hogyan spóroljunk autóbérléskor az üzemanyag fogyasztással?

Az autóbérlés kiváló lehetőség akkor, ha kötetlenül szeretnénk utazni, de nincs saját autónk. Az autóbérlés díjai mellett az egyik legnagyobb költség a benzinköltség, különösen ha hosszabb távú utazást tervezünk. Jöjjön tehát néhány tipp, amelyekkel csökkenthetjük az üzemanyag fogyasztást autóbérlés esetén, és így csökkenthetjük a bérléssel járó költségeket.

1. Válasszunk gazdaságos autót: Az autóbérlési cégek általában kínálnak gazdaságos autókat, amelyek kevesebb üzemanyagot fogyasztanak, mint a nagyobb vagy sportos autók. Ha a célunk az, hogy a lehető legkevesebbet költsük üzemanyagra, akkor érdemes a foglalás során az üzemanyag takarékos modelleket választani, főleg akkor ha az autókölcsönzés Budapest határain kívülre is szól, tehát sokkal hosszabb távot tervezünk megtenni az autóval.

2. Tartsuk be a sebességhatárokat: Magasabb sebesség esetén az autó több üzemanyagot fogyaszt, ezért érdemes betartani a sebességhatárokat és nem hajtani túl gyorsan, arról nem is beszélve, hogy milyen egyéb díjak (bírságok) terhelhetik a pénztárcánkat utólag gyorshajtás esetén. Ezenkívül az állandó sebességtartás is csökkentheti az üzemanyag fogyasztást.

3. Ne hagyjuk bekapcsolva a motort: Ha a parkolóban állunk és várunk valakire, akkor érdemes leállítani a motort, ahelyett hogy a motort járatnánk, hiszen ez idővel megnöveli az üzemanyag-fogyasztást.

4. Ellenőrizzük az abroncsnyomást: Az alacsony abroncsnyomás növeli az üzemanyag-fogyasztást, ezért fontos rendszeresen ellenőrizni az abroncsok nyomását és szükség esetén feltölteni őket.

5. Ne pakoljunk feleslegesen: Minél több súlyt viszünk magunkkal az autóban, annál több üzemanyagot fogyasztunk. Ha csak szükséges dolgokat visszük magunkkal, akkor csökkenthetjük az üzemanyag-fogyasztást és ezzel a költségeket is.

6. Használjunk GPS-t: A GPS segítségével a legoptimálisabb útvonalat választhatjuk ki, amely kevesebb időt és üzemanyagot igényel. Ezenkívül a GPS-szel elkerülhetjük azokat az utakat, amelyek torlódásra vagy hosszabb várakozási időre kényszerítenek bennünket.

Korábbi bejegyzések:

Scroll to Top