Így ne szívd meg külföldön az autókölcsönzést!

A vakáció alatt is szüksége lehet az embernek valamilyen közlekedési eszközre. Sok minden szóba jöhet, de bizonyos helyzetekben nincs más lehetőség, mint az autókölcsönzés. Ne hagyd, hogy rémálommá tegye a nyarad!

Autókölcsönzés külföldön

Mindazonáltal, az autókölcsönzés nem mindenhol olyan zökkenőmentes, mint az Eurorentnél! Már első körben szögezzük le, hiába foglalod le előre az interneten a kölcsönautót, abból még akár bármi is lehet. Joggal teszed fel a kérdést: de ha meg sem próbálom, akkor az esély egy négykerekűre a nyaralás alatt szinte lehetetlen. Vagy lesz, jobb, nagyobb és olcsóbb. De még ez sem biztos.

 

Tény, ha nem a legfrekventáltabb helyre mész, vagy legalább nem a legfrekventáltabb időpontban szeretnél autót bérelni, akkor jó esélyed van arra, hogy akár egy kuriózum volánja mögött találd magad.

 

Ábel a rengetegben

De még mielőtt bármibe is beleülnél, ne felejtsd el az előleget, amit akár deposit vagy kaució néven is emlegetnek, és egyből beterhelik vele az ember bankkártyáját. Ez az összeg tartalmazhat a konkrét előlegen kívül plusz biztosítást, tankolást, casco-önrészt és számos egyéb díjat is. Ha nincs ennyi a számlánkon, bizony az autókölcsönzés meghiúsulhat. A lényeg, hogy biztosan több lesz, mint amennyiért a neten láttuk.

 

A szerződésként funkcionáló formanyomtatvány kitöltésekor is érdemes odafigyelni, például olyanokra, hogy kilométer-korlátozás, a casco önrészének teljes összege, egyéb biztosítások, gyerekülés, lopás, üvegkár, egyéb kár. Nem egyszerű. És ott van még a tankolás! Tele tankkal kell visszavinni, vagy biztosítanak olcsóbb üzemanyagot a rendszerükben?

 

Autókölcsönzéskor alaposan érdemes körbejárni a visszavitel időpontjának kérdését is. Egyes szolgáltatóknál fél óra késés már plusz egy napnak számít, így alaposan át kell tanulmányozni mindent, különben extra kiadásokba lehet könnyedén belecsúszni. Az útdíjakra is oda kell figyelni! Milyen úthasználattal rendelkezik alapból a jármű, milyen korlátozások vonatkoznak rá és utunk milyen zónákon halad át. Különben nagy meglepetés érhet minket, aminek anyagi vonzata is igen nagy szokott lenni.

Scroll to Top