Kontroll lámpák – első rész

Tudja melyek a leggyakrabban előforduló figyelmeztető jelzések a műszerfalon és mit is jelentenek ezek? Rövid kis cikkünkből most megtudhatja.

Sárga kontroll lámpák
Sárga kontroll lámpák

Mindenekelőtt érdemes tisztában lenni azzal, hogy ezen sárga szimbólumok megjelenésével a műszerfalon még tovább közlekedhetünk a gépjárművünkkel, de jobban tesszük ha záros határidőn belül utánajárunk, hogy miként lehet megszüntetni a lámpa világítását és mi váltotta ki a visszajelzést.

Tehát a leggyakrabban előforduló figyelmeztető jelzések a műszerfalon:

1) Elkopott a fékbetét
Ha valamelyik fékbetétünk vastagsága egy bizonyos minimális érték alá csökken megjelenik a figyelmeztetés. Ebben az esetben az autót továbbra is használható de érdemes záros határidőn belül kicseréltetni a kopott fékbetétet. Ha ezt nem tesszük meg, nem csak a fék hatásfokának romlásával kell számolnunk de fennáll a féktárcsa rongálódásának veszélye is.

2) ESP visszajelző
Az elektronikus stabilitás kontroll már minden új autó kötelező felszerelése. (Általában a kipörgésgátlóval egybe van építve.) Feladata, hogy megakadályozza az autó megpördülését túlzott tempónál illetve csúszós úton. Ha villog akkor jelzi számunkra, hogy a kipörgésgátló vagy maga a stabilitás kontroll működik. Pl. csúszós úton elinduláskor kipörögnek a kerekek
Autótípustól függően az ESP részben vagy teljes egészében kikapcsolható. Ilyenkor a lámpa folyamatosan világít a műszerfalon.
Továbbá abban az esetben is ha valamelyik kerékfordulatszámjelző-szenzor meghibásodott. A jelzés esetén még folytathatjuk utunkat, azonban nem árt rövid időn belül felkeresni egy szervizt.

3) Alacsony guminyomás
Akárcsak a TPMS (Tyre Pressure Monitoring System) vagy az ESP esetében ez is kötelező minden újonnan gyártott autóban.
A rendszer a guminyomást hivatott ellenőrizni. Ha egy előre beállított érték alá vagy fölé megy az abroncsban a nyomás, akkor világít a sárga ikon a műszerfalon. Ebben az estben célszerű ellenőrizni a legközelebbi benzinkúton esetleg gumiszervizben a nyomást. Amennyiben minden rendben van, úgy valamelyik szenzorral lehet gond. Ezt célszerű szervizben ellenőriztetni. Egyes autó típusoknál akkor is figyelmeztet a rendszer, ha a gyárihoz képest eltérő gumi és/vagy felnit szereltettünk az autóra. Ilyenkor a rendszert újra kell kalibrálni!

4) Légzsákhiba
A lámpa valamelyik légzsákkal lévő gondra figyelmeztet vagy az ülésfoglaltság-érzékelő hibásodott meg.
A saját biztonságunk érdekében (pl. baleset esetén a légzsák nem nyílik ki) érdemes egy szerviz felkeresni.
Ha az utasoldali légzsákot kikapcsoltuk, pl. gyerekülés elhelyezés céljából. akkor is világít a lámpa.

5) Hátsó ködlámpa világít
Amennyiben a hátsó ködlámpa be van kapcsolva jelez nekünk. Figyeljünk a megfelelő használatára – csak korlátozott látási viszonyok között használható!

6) Motorhiba
A lámpa a motorvezérlő vagy a lambda szonda érzékelőjének meghibásodását jelezheti. Minden esetben célszerű a legközelebbi szervizben átnézetni az autót.

Ezeken kívül számos más lámpával találkozhatunk egy műszerfalon. De hogy ne kerüljünk gondba legyen mindig nálunk az autó használati útmutatója, amiből pontos tájékoztatást kaphatunk az egyes lámpák jelentését illetően. Ha autóbérlés esetén mégis ilyen problémával találkozna, hívja ügyfélszolgálatunkat.

Szólj hozzá

Scroll to Top