Milyen autót béreljek?

Autóbérlés esetén felmerül a kérdés, hogy mégis milyen autót érdemes választanunk. A rendelkezésre álló autóink széles palettáját látva azonban mégis érdemes alaposan végiggondolni mire is van szükségünk. Melyik típus fogja legjobban kiszolgálni az igényeinket. Lehet ugyanis bármilyen jó az autó, ha nem tudja ellátni azokat a funkciókat, amire igazán szükség lenne.

A következő szempontokat vegyük figyelembe ha autót választunk:

bérautó slusszkulcs

  • Legyen kényelmes. Ez akkor lehet jelentős szempont ha hosszútávú utazást tervezünk. Nyáron, vagy ha nagyon meleg van, az ülések kényelme (nagysága és puhasága) mellett érdemes gondolni a klímaberendezésre is!
  • Fontos a létszám. Legyen mindenkinek elég helye az autóban. Béreljünk annyi személyes autót, ahányan vagyunk. Hosszú út esetén, vagy ha sok csomagunk van az sem baj, ha kicsit nagyobb a gépjármű, így mindenki kényelmesen el fog férni.
  • Fontos az autó mérete is. Városba például nem feltétlenül érdemes egy nagy autóval menni, hacsak a létszám miatt nincs rá szükség, ugyanis problémás lehet vele a parkolás.
  • Vegyük figyelembe a terepviszonyokat és időjárási körülményeket. Ha a hegyekbe szeretnénk menni az autóval, érdemes például terepjáró vagy olyan jellegű autóban gondolkodni. Ellenben egy forgalmas városban praktikusabb egy kicsi, mindenhová „beférő” autó.
  • Milyen extrák kellhetnek. Sok autó van felszerelve mindenféle extrákkal, amik nagyon jól jöhetnek egy hosszú út alatt: klíma, csomagtartó, gps, kijelző az első ülések támláján stb. Ezek meglétéről bérlés előtt nyugodtan érdeklődjön!

Az általunk kínált autók bérleti díjairól és az egyes kategóriákról bővebben az autóbérlés árak menüpontban olvashat.

Scroll to Top