Mire figyeljünk autóbérléskor?

Itthon jól bevált dolog az autóbérlés, de ne szokj hozzá a gondolathoz, hogy majd a nyaralás alatt nem lesz ezzel gondod, mert külföldön csalódás is érhet…

Bárhol bérelsz autót, erre figyelj!

Az autóbérlés legfontosabb része a szerződéskötés után az autó átvétele. Érdemes alaposabban körbenézni belül és kívül is egyaránt, van-e sérülés rajta, különben minden előzményt rajtunk vernek le. Elég egy fotóval dokumentálni az felnik, küszöbök állapotát, a karcolások, szakadások meglétét, különben a javítást mi fizetjük.

A kölcsönzők híresek arról, hogy autóflottájuk nagy hányadában olyan járművek vannak, amikben a szükséges dolgokon kívül más nincs. Bárhol is jársz a nagyvilágba, és bármilyen okos is a telefonod, navigációs rendszer nélkül csak nagy szükség esetén bérelj autót! Ha bepötyögted az úti célt, nincs más hátra, mint az örömautózás, a táj csodálata, és a vakáció kiélvezése.

Ha olyan országban autóznál, ahol a kormány a jobb oldalon van, elképzelhető, hogy jobban jársz automatikus váltóval (nincs automataváltó, csak automatikus vagy automatizált – a szerk.) szerelt modellekkel, japán autók esetében kifejezetten figyelj, ugyanis gyakran tükrözve vannak elhelyezve a dolgok: index a jobbnál, ablaktörlő a bal kéznél van. Így sok kínos helyzettől meg tudod kímélni magad, ha nem kell a váltással bajlódnod. Persze, nem kell rettegni a jobbos közlekedéstől, viszonylag hamar meg lehet szokni és szerencsére nincs túl sok kihívás az utakon, vezetőbarát a közlekedés az ilyen területeken.

P_táblaBármennyire is apróságnak tűnik, emiatt akár eszedbe sem jut, de fontos dolog a parkolás után nézni. Például, ahova a bérelt autóval igyekszel, ott van-e belső vagy zárt parkoló? Ha az utcán kell hagynod az autót, mekkorák a parkolási díjak, milyen büntetési költséghatárok vannak. Emellett figyelj arra, hogy felfestett területen ne állj meg, pláne ha sárga, vagy ahol külön felirattal korlátozzák a parkolási lehetőségeket (például más által bérelt parkolónál), különben sok-sok pénztől szabadíthatnak meg akaratod ellenére.

Scroll to Top