Mit ne csinálj a bérelt autóval

Azt tapasztaljuk a munkánk során, hogy a rutintalanabb autóbérlők gyakran önhibájukon kívül szegik meg a bérléssel kapcsolatos szabályokat. Azért mondom, hogy önhibájukon kívül, mert lehet, hogy megfeledkeznek valamiről vagy nincsenek tisztában bizonyos íratlan szabályokkal. Azért, hogy Neked is egyszerűbbé és nyugodtabbá tegyük az autóbérlést most összegyűjtöttük azokat az általános írott és íratlan előírásokat, amikkel tisztában kell lenned. Ezzel is szeretnénk megkönnyíteni a jövőbeni együttműködésünket.

1.: Ne hagyd el az autóval az országhatárt

Nálunk nincs lehetőség külföldi utakra való autóbérlésre. Ennek az a nagyon egyszerű oka, hogy külföldön nem tudunk mentést, alkatrészt vagy csereautót biztosítani és egy esetleges probléma esetén magadra maradnál. Nem szeretnénk senkinek sem kellemetlenségeket okozni és esetleg több százezres kárt, hiszen külföldön az ilyen jellegű költségek sokkal magasabbak és még azt is meg kell oldanod, hogy valahogy hazajuss vele. Hidd el, hogy ennek a szabálynak a betartásával saját magadnak kedvezel első sorban, hiszen nem minden országba lehet bérelt autóval belépni és nagyon sok esetben plusz papírok szükségesek. Ahogyan az úton bárki mást, úgy Téged is igazoltathatnak a hatóságok és fény derülhet a turpisságra.

2.: Kérlek ne dohányozz az autóban

Ez mindenkinek az érdeke, hiszen lehet, hogy az utánad következő bérlőt zavarná az átható füst szag, ami a kárpitokból árad. Emellett sajnos sokszor tapasztaltuk, hogy nem csak a füst, de a hamu is rákerül a műszerfalra és a kárpitokra, amik esetleg kárt is okozhatnak benne. Természetesen mi nem ilyen állapotban adjuk tovább a járművet, de ez a kármentesítés nekünk nagyon sok munkánkba és pénzünkbe kerül. Ezért voltunk kénytelenek egy 50 000 forintos takarítási költséget felszámolni ilyen esetekre. Kérlek, hogy könnyítsd meg mindannyiunk életét és a kocsin kívül gyújts rá.

3.: Előre add meg, ha többen szeretnétek használni

Nem számítunk fel plusz költséget több sofőr esetén sem, azonban egy esetleges baleset bekövetkezténél az ismeretlen sofőrnek a teljes kárt meg kell térítenie. Mivel bizonyos paraméterek meg kell felelnie egy bérlőnek, így fontos, hogy tudjuk kik fogják vezetni az autót. Csak plusz 5 perc adminisztráció, de mindannyiunk sokkal kellemesebb lesz az együttműködés.

4.: Ne hagyd a kulcsot az autóban

Vannak sofőrök, akik a „beugrok a boltba” idejére szeretik bent hagyni a kulcsot a gyújtókapcsolóba, hogy ezzel is időt spóroljanak meg a következő indulásnál. Sajnos ezzel nagyban megnövelheted a lopás kockázatát, hiszen nem tudhatod, hogy abban az 5-10 percben kinek szúr majd szemet és ahogyan Neked úgy a tolvajnak is egyszerű lesz majd a távozás. Persze fordulhatnak elő balesetek, és véletlenül bezárhatod a kulcsot. Ebben az esetben kérlek azonnal vedd fel velünk a kapcsolatot ahelyett, hogy magad próbálnád megoldani a problémát.

5: A bérautó nem munkaeszköz

Kérlek, ha ne használd munkaeszköznek a bérelt autót. Pizzafutároknak, taxisoknak és építőipari munkásoknak nem áll módunkban kölcsönözni. Ennek az a nagyon egyszerű oka, hogy az elmúlt években rossz tapasztalatokat szereztünk, mivel ezen foglalkozású emberektől olyan állapotban kaptuk vissza az autókat, amik minősíthetetlenek voltak. Ez persze nem azt jeleni, hogy ha a lakásodat szeretnéd felújítani, akkor nem tehetsz bele egy fürdőszoba szekrényt vagy szőnyeget. Nem is szeretünk sztereotípiákkal élni, de kényszer szülte ezt a korlátozást.

Összességében csak arra szeretnénk minden kedves jövőbeni bérlőnket kérni, hogy ugyan olyan figyelmemmel és gondos törődéssel álljanak a bérelt autókhoz, mintha a sajátjuk lenne. Biztos vagyok benne, hogy Te sem vennéd jó néven, ha valakinek kölcsön adnád a kocsid és azt koszosan, leharcolva, megtörve kapnád vissza. Nagyon köszönjük a megértésed! Ha betartod ezeket az alapvető kéréseket biztosak vagyunk benne, hogy nagyon kellemes lesz az együttműködés.

Szólj hozzá

Scroll to Top