Mit a teendő, ha balesetet szenvedsz a bérautóval?

Egy karamból minden esetben nagy stresszt jelent az embernek. Akkor is, ha csak egy apró koccanás volt, akkor meg főként, ha komolyabb kár keletkezett. Teljesen természetesen, ha ilyenkor egy kicsit megzavarodunk és hirtelen nem is tudjuk, mit tegyünk. Bérelt autó esetén még nagyobb lehet a zűrzavar, ezért most ezzel a cikkel szeretnénk segíteni Neked. Hiszen a kellemetlen eseményekre is érdemes felkészülni.

baleset
baleset

– Az első és legfontosabb teendő, hogy ellenőrizd nem történt e személyi sérülés. Nagyobb koccanás esetén mindenképpen hívj mentőt, hiszen egy a szemed számára láthatatlan sérülés is lehet nagyon súlyos.

– Mérd fel a roncsolódás mértékét. Amennyiben keletkezett anyagi kár hívd ki a rendőröket is. Ők majd segítenek tisztázni a körülményeket és kitölteni a betétlapot.

-Értesíts minket a történtekről, hogy segíthessünk Neked!

-Készíts képeket a helyszínről. Ez később nagyon hasznos lesz, hogy velünk is könnyen tud egyeztetni a történéseket és a baleset során keletkezett károkat.

-Gyűjts szemtanúkat. Nagyon sok esetben vitás helyzet áll fent a baleset felelősségének tekintetében. Ezért ha tudsz, gyűjts szemtanúkat, akik alátámasztják az állításod. Ez főként, akkor fontos, ha Te voltál a vétlen.

-Töltsd ki az általunk az autóban elhelyezett biztosítási űrlapot.
Tudjuk, hogy egy baleset minden esetben óriási gondot jelent, akár saját, akár bérelt autót vezetünk. Azt is tudjuk, hogy ezen károkra ritkán vagyunk felkészülve anyagilag. Azonban mielőtt autót bérelsz azt is tudnod kell, hogy ebben az esetben nem teheted meg, hogy elodázod a javíttatást, hiszen egy bérautó nem eshet ki a csatasorból. Azonban abban az esetben, ha Te voltál a vétkes Neked kell megtérítened a felmerülő költségeket.

Külön szeretnélek megkéri rá, hogy ha ez a kellemetlen esemény bekövetkezik kérlek ne próbáld meg otthon kijavítani. Sajnos már több ízben találkoztunk ilyen házi barkács megoldásokkal, amik közelében sem voltak annak a színvonalnak, amit az általunk ismert szakemberektől megszoktunk, így csak további kellemetlenségeket jelentett mindenkinek.

Egy kissé ijesztő volt ez a cikk? Ne aggódj, mert mindenre találunk megoldást és hidd el, hogy ebben a helyzetben is maximálisan a segítségedre leszünk, hogy a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon számodra.

Scroll to Top