Autóbérlés kaució nélkül?

Ez a kaució nélküli konstrukció nem más, mint egy marketing fogás melyet évekkel ezelőtt találtak ki egyes autóbérléssel foglalkozó vállalkozók, hogy ezzel csalogassanak látogatókat az oldalra és ezzel próbálják rávenni őket hogy náluk béreljenek.

Nekünk hamar rá kellett ébrednünk, hogy ilyen konstrukció nem létezik, vagy ha mégis akkor ott valami turpisságnak kell lennie a háttérben.

Vizsgáljuk csak meg milyen kockázatok lehetnek a kaució nélküli bérlés mögött

Ugye senki sem gondolhatja komolyan, hogy ilyen tényleg létezik? Mi lehet abban a biznisz bármelyik autókölcsönzéssel foglalkozó cégnek, hogy felelősségvállalás nélkül adjon oda egy autót egy ügyfélnek – ráadásul napi 3500 forintos potom áron! -, akitől aztán semmi esélye nincs behajtani a pénzt ha netán valami gond adódik?

Ki tudja, hogy az így bérbe adott autót a bérlő mire használja fel? Esetleg valamilyen illegális tevékenységre? Mondjuk összetörnek vele két nagy értékű Mercedest, amikre aztán felveszik a pénzt, a kölcsönzőre meg ráverik a balhét, aki utána fizetheti a maluszos biztosítást! Ez így biztos nem járható út egyik komoly autóbérléssel foglalkozó cégnek sem.

Gondoljon csak bele, ha bemegy egy kisgépkölcsönzőbe és szeretne egy nagyobb értékű gépet hazavinni – pl. nagy teljesítményű Makita fúrógépet – ott is fizetni kell kauciót legalább 20-30 ezer forintot, ami szerintünk teljesen normális.

Legközelebb ha autókölcsönzésre adja a fejét és látja a kaució nélküli lehetőséget, akkor a fentebb leírtak tükrében gondolja végig mennyire lehet reális a feltétel.

Ne kockáztasson válassza az általunk kínált olcsó autóbérlés lehetőségét!

Címke: