Újabb 5 látnivaló hazánkban, maiért érdemes autót bérelni

Már a nyár nagy részén túl vagyunk, de még mindig van időnk kihasználni ennek a gyönyörű évszaknak a lehetőségeit. Ha már Te is unod a strandolást és egy kis változatosságra vágysz, akkor a  cikkünkben néhány nagyon jó úti célt találsz. Kis hazánk bővelkedik olyan látnivalókban, amiért érdemes autót bérelni és a nyakukba venni az utakat. Akár csokorba is fűzheted a látnivalókat, így még több élményben lesz részetek.

Rám-szakadék

A Rám-szakadék Domogókő és Dömös között húzódik körülbelül 1 kilométer hosszan. Ez a vízesésekkel tarkított útszakasz hazánk egyik legkülönlegesebb kiránduló célpontja. A meredek szurdokban turista ösvények és létrák segítik a közlekedést. Ez a túra útvonal nem tartozik a veszélytelen célpontok közé, így a kisgyerekes családok számára nem éppen ideális célpont, azonban akiknek lehetőségük van rá legalább egyszer látogassanak el ide.

Miskolctapolca barlangfürdő

A Miskolctapolcai barlangfürdő európai szinten egyedülálló. Nem csak a szép látvány miatt, hanem mert máshol kartszban ilyen magas hőfokú vízzel nem találkozhatunk. A vize gyógyító hatással van az izületi bántalmakra, azonban a többi gyógyvízhez képest alacsonyabb a só tartalma, ennek köszönhetően hosszabb ideig is fürdőzhetünk benne.

Halászbástya

A Halászbástya Budapesten az I. kerületben azon belül is a Budai Várban található. Az épület 1895 és 1902 között épült Schulek Frigyes tervei alapján. A teraszokról páratlan kilátás tárul elénk, melynek köszönhetően nagyon kedvelt turista célpont. 1987 óta része a Budapesti világörökségi helyszíneinek. Ha ezt a látványosságot vesszük célba érdemes egy úttal a teljes Budai Várat bejárnunk.

Nyíregyházi állatkert

Az állatkert Nyíregyházától 5 kilométerre helyezkedik el egy tölgyerdő mélyén, mint egy 30 hektáros területen. A park 1998-ban épült és azóta is folyamatosan fejlesztik mind a kifutókat, mind a látogatóknak szánt területet. Az üzemeltetőknek fontos célkitűzése, hogy európai szinten is egyedülálló állatparkot üzemeltessenek, ami a visszajelzések alapján sikerül is. Saját szállodával is rendelkezik, ami a Hotel Dzsungel nevet viseli.

Alcsúti arborétum

1820-ban József nádor telepítette ide ezt az egyedülálló parkot. Mai formájában hozzávetőleg 40 hektáron terül el és számos növény ritkaságnak ad otthont. Sajnos József nádor egykori kastélyának már csak egy igen kisrésze maradt fent, azonban a természet kedvelői számára egy kitűnő program legyen szó családi programról vagy a romantikus sétáról.

Kedvet kaptál egy kis kiruccanáshoz? Nem is csoda ezeknek a szuper helyeknek a láttán! Akkor nincs más dolgot csak felvenni velünk a kapcsolatot kiválasztani a számodra legmegfelelőbb autót, összecsomagolni és már indulhatsz is, 😉

Scroll to Top