A 6 leggyakoribb hiba bérelt autó leadás során

Autóbérlés során az utolsó dolog, amit szeretnénk, az a plusz költségek kifizetése a leadáskor elkövetett hibák miatt. Sok ember hajlamos hibákat véteni a bérelt gépjármű leadásakor, ami nem csak bosszantó, de a pénztárcánk is bánhatja. Van 6 nagyon gyakori hiba, amit érdemes a leadás során mellőzni.

1. Az autó nem tiszta: Sok ember nem tisztán adja vissza az autót, ami miatt plusz takarítási költséget számíthat fel az autókölcsönző. Elég csak néhány percet szánni a gépjármű kiporszívózására, a szemét eltávolítására és a külső részek tisztítására.

2. Nincs elég üzemanyag a tankban: Az olcsó autóbérlés egyik hátránya, hogy az autót nem teljes tankkal kapjuk, azonban a gépjármű leadásakor nem szabad elfelejteni azt feltölteni. Az üzemanyag költség jelentős lehet, ha a bérleti cégnek kell feltöltenie a tankot helyettünk leadás után.

3. Hiányzó dokumentumok: A bérleti szerződés, a biztosítási papírok, valamint a regisztrációs dokumentumok a gépjármű leadásakor mindig rendelkezésre kell állniuk. Ellenkező esetben a cég plusz költséget számíthat fel.

4. Fizikai károk: A fizikai károk a bérelt autón a legdrágább hibák közé tartoznak. Leadás előtt mindig ellenőrizzük a gépjárművet, mielőtt elhagyjuk a bérleti helyet, és készítsünk fotókat az esetleges sérülésekről, hogy későbbi viták elkerülése érdekében bizonyítékaink legyenek.

5. Túllépjük a megengedett kilométert: Sok autóbérlési cég korlátozza a megengedett kilométert, amit a bérlő mehet az autóval. Ha ezt a határt túllépjük, plusz díjat kell fizetnünk.

6. Késői visszaadás: A gépjármű leadásának időpontját mindig pontosan meg kell határozni, és be kell tartani. Ha késve adjuk vissza a bérelt autót, akkor plusz díjat számíthatnak fel.

Egy autó bérlet könnyű és kényelmes megoldás az utazáshoz, de az autó leadásakor elkövetett hibák jelentős költségeket jelenthetnek. Fontos, hogy tisztában legyünk a bérlés feltételeivel, és hogy minden szükséges lépést megtesszünk a bérleti időszak alatt, hogy elkerüljük az esetleges plusz költségeket.

Korábbi bejegyzések:

Scroll to Top