Tippek

Egy kis bulvár, ami Téged is érdekelni fog

Nem kenyerünk a bulvár jellegű bejegyzések megosztása, de ez most Téged is érdekelni fog.

Ha Te is szoktál autót bérelni valószínűleg nem tartozol a tulajdonosok köz, de azért álmodozni biztosan Te is szoktál. Arról, hogy milyen autót választanál ha mondjuk megnyernéd az ötös lottót. Egy Mustángot vezetnél szívesen? Vagy egy Porshe-t? Esetleg a Ferrari volánja mögé ülnél be? Bár itthon ritkaság számba mennek ezek a járművek, bérautóként sem találkozhatunk velük túl gyakran, azonban akadnak olyan emberek, akik megengedhetik maguknak. Közülük Te is „ismersz” néhányat.

Az aranylábú focista sem gyalog jár
Nyilván nem fog meglepni, hogy C. Ronaldo a sármos focista is egy luxus géppel rója az utakat. Na de azt is tudod, hogy milyennel? Lássuk:

Ronaldo

Garet Bale
Szintén zenész…azaz szintén focista és Ő is nagyon tudja értékelni a luxus járgányokat. Azonban, amikor megtudta, hogy a Lamborghinikben olyan testhelyzetben kell ülnie, amik nem tesznek jót az izomzatának azonnal felhagyott ezzel az élvezettel. Arról nem szólt a hír, hogy a luxus mercikre is vonatkozik e ugyan ez a szabály.

Bale

Kim Kardashian
A Kardashian család legismertebb tagja (pedig vannak egy páran) sem aprózza el ezzel a hófehér Ferrárival. Bár állítólag ez csak egy a számos luxusautójuk közül, ami a garázsukban áll.

Kardashian

Jay Z
Gondolom nem fog meglepni ha azt mondom, hogy a világhírű rapper sem szuzival jár…hanem inkább egy pöpec kis Porscével kopptatja az utakat. De persze ahogy láttuk Ő sem egy életre ruházott be, amikor ezt vette, van még a garázsában egy-két csodás gép.

Jay Z

Robert Downey Jr.
A vasember a való életben is olyan pimaszul puccos életet él, mint a filmbeli alteregója, ezt a képen látható autó is nagyon jól mutatja… Örülnél egy ilyennek?

Robert Downey Jr.

George Clooney
Valljuk be, hogy George is tud élni… A kis piros sportkocsi nagyon jól illik az imidzséhez.

George Clooney

A fenti képek abszolút irigységre adhatnak okot. Azonban ha nem is tudunk ilyen luxus autókat biztosítani a bérlőinknek azt biztos, hogy a tőlünk a lehető legtisztább és mindig jól karbantartott autókat kapsz majd. Ezt az eddigi bérlőink véleményei is alátámasztják.
Jól jönni egy autó néhány napra? Akkor tudod, hogy hová fordulhatsz, ugye? 😉

Kategória: autóbérlés, Autókölcsönzés

Mire figyelj autóvezetés közben, ha esősre fordul az idő?

Sajnos visszavonhatatlanul itt a nyár vége, így várhatóan megszaporodnak a hosszabb-rövidebb esőzések. Azonban ez az időjárás nem éppen kedvező az autósok számára. Megnő a féktávolság és romlanak a látási viszonyok is. Azért, hogy számodra ne okozzon gondot a megnövekedett csapadék összegyűjtöttünk néhány jó tanácsot!

baleset

  • Szerezz be mihamarabb jó ablaktörlő lapátokat

A régi és kopott darabok sajnos nem képesek elég alaposan takarítani, így a kilátás sem lesz éppen ideális. Arról nem is beszélve, hogy ezzel tönkre teheted a szélvédődet is.

  • Ellenőrizd a lámpák működését

Ha főként napközben vezetsz, akkor az is lehetsz, hogy akár hetekig sem kapcsoltad fel a lámpákat, így jobban teszed, ha a borús idő beköszöntével lecsekkolod őket.

  • Gondolj a párásodásra

Ilyen időben gyakori eset, hogy az autók ablakai bepárásodnak, ami nagyon zavaró tud lenni. Mivel ilyenkor még több külső tényezőre kell, odafigyelned ez a hátráltató tényező pont nem hiányzik. Ezért már indulás előtt tekerd fel a hőmérséklet-szabályzót.
Fordíts még nagyobb figyelmet a vezetésre és az útra
Persze, minden időjárási viszony mellett a figyelmedet az úton kell tartanod, azonban a rutinosabb sofőrök hajlamosak lazábbra venni a figurát. Ez lehet nem akkora gond, amikor miden optimális, azonban esős időben mindenkinek, a maximális figyelmét az útra kell összpontosítania, hiszen lényegesen rövidebbek a féktávok és gyengébbek a látási viszonyok is.

  • Most ne lazázz egy kézzel!

„Kocsiba be, ablakot le könyököt ki, 2-esbe be,…”
Ismerős? Na, ezt most felejtsd is el! Az eső mellé gyakran társulnak, erős széllökések vagy szembe jöhet veled egy olyan akadály is, amit nem láttál, így tedd mind a két kezed a kormányra! Csak így lehetsz biztos benne, hogy Te mindent megtettél azért, hogy az úton tudd tartani az autód.

  • Ne csak láss, látszódj is!

Minden esetben legyen felkapcsolva a világítás, hogy a többi sofőr is lássa, Te is az úton vagy.
Szárítsd meg a fékeket, ha kel
Egy nagyobb zuhély következménye lehet, hogy víz hömpölyög az úton. Ilyenkor a fékek is bevizesedhetek, hogy az ezzel járó gondokat megelőzd, szárítsd meg őket. Ezt úgy teheted meg, ha azután, hogy elhagytad az erősen vizes területet néhányszor enyhén lépj a fékre. Persze előtte ellenőrizd, hogy körülötted senkit nem fogsz ezzel zavarni.

Kategória: autóbérlés, Autókölcsönzés, Vezetéstechnika

BMW Z3, amivel igazán adhatunk az életérzésnek

Miért bérelünk autót? Zömében azért, mert egy élethelyzetben feltétlenül szükségünk van rá. Akár költözés, utazás vagy munka miatt. Azonban a BMW Z3 az, amit az élvezet miatt választanak az emberek. Egy Opel Corsa vagy egy Suzuki Swift segítségével is ugyan úgy el lehet jutni a célponthoz, mint egy menő sportkocsival. Na de az út biztosan egészen más lesz!

Milyen is egy BMW Z3? Ezt Pierce Brosnan-től kellene megkérdezni, hiszen egy ilyennel is száguldozott világmegmentő akciója során 007-es ügynökként. Sikkes, látványos, nagyvilági, de mégis elegáns. A Hölgyek és az Urak egyaránt kedvelik és keresik is olyan különleges események idelyére, mint esküvő, nászút vagy egy fontos tárgyalás. Bár ennél az autónál is van jobb, szebb és gyorsabb is, de azt senki nem tagadhatja, hogy ha egy ilyennel álunk meg valahol, akkor néhányam biztosan megbámulnak minket.
Mivel 2002-ben leállították a gyártását, így a zöme már szavazóképes korban van, de hát tudjuk, hogy egy jó autónál ez nem számít. Akár 20-25 évesen is lehet egy élmény a vezetése. Még az elején 1,8-1,9-es és 4 hengeres motorral gyártották, de később megjelent a hathengeres változata is és persze idővel a tunning kivitelek. Sportautóról lévén szó ez teljesen természetes.

A belső térről ennyi idő elteltével nem lehet esztétikai szempontból nyilatkozni, hiszen a jó minősége és a szép kidolgozás ellenére sem léphet a mai márkatársak nyomába. De egy biztos, hogy ha jól karban van tartva, akkor nagyon szépen megőrzi az eredeti fényét és utazás közben nem egy 10-15 éves autó benyomását kelti, hiszen sugárzik belőle a stílus és a vagány elegancia.

A tulajdonunkban lévő darab egy kabrió, így napfényes időben nem csak a stílusos roadster élményt tudhatjuk a magunkénak, de azt is élvezhetjük, ahogyan a menetszél feltupírozza a frizuránkat. Persze egy kellemes nyári zápor okozhat kellemetlenebb meglepetéseket.

Felkeltette az érdeklődésed és szeretnéd megtudni, hogy milyen a James Bondként magad alá gyűrni az utakat? Akkor kattints az alábbi linkre, ahol többet megtudhatsz a bérélési feltételekről vagy vedd fel velünk a kapcsolatot és kérj bővebb tájékoztatás.

Kategória: Egyéb

Mit a teendő, ha balesetet szenvedsz a bérautóval?

Egy karamból minden esetben nagy stresszt jelent az embernek. Akkor is, ha csak egy apró koccanás volt, akkor meg főként, ha komolyabb kár keletkezett. Teljesen természetesen, ha ilyenkor egy kicsit megzavarodunk és hirtelen nem is tudjuk, mit tegyünk. Bérelt autó esetén még nagyobb lehet a zűrzavar, ezért most ezzel a cikkel szeretnénk segíteni Neked. Hiszen a kellemetlen eseményekre is érdemes felkészülni.

baleset

baleset

– Az első és legfontosabb teendő, hogy ellenőrizd nem történt e személyi sérülés. Nagyobb koccanás esetén mindenképpen hívj mentőt, hiszen egy a szemed számára láthatatlan sérülés is lehet nagyon súlyos.

– Mérd fel a roncsolódás mértékét. Amennyiben keletkezett anyagi kár hívd ki a rendőröket is. Ők majd segítenek tisztázni a körülményeket és kitölteni a betétlapot.

-Értesíts minket a történtekről, hogy segíthessünk Neked!

-Készíts képeket a helyszínről. Ez később nagyon hasznos lesz, hogy velünk is könnyen tud egyeztetni a történéseket és a baleset során keletkezett károkat.

-Gyűjts szemtanúkat. Nagyon sok esetben vitás helyzet áll fent a baleset felelősségének tekintetében. Ezért ha tudsz, gyűjts szemtanúkat, akik alátámasztják az állításod. Ez főként, akkor fontos, ha Te voltál a vétlen.

-Töltsd ki az általunk az autóban elhelyezett biztosítási űrlapot.
Tudjuk, hogy egy baleset minden esetben óriási gondot jelent, akár saját, akár bérelt autót vezetünk. Azt is tudjuk, hogy ezen károkra ritkán vagyunk felkészülve anyagilag. Azonban mielőtt autót bérelsz azt is tudnod kell, hogy ebben az esetben nem teheted meg, hogy elodázod a javíttatást, hiszen egy bérautó nem eshet ki a csatasorból. Azonban abban az esetben, ha Te voltál a vétkes Neked kell megtérítened a felmerülő költségeket.

Külön szeretnélek megkéri rá, hogy ha ez a kellemetlen esemény bekövetkezik kérlek ne próbáld meg otthon kijavítani. Sajnos már több ízben találkoztunk ilyen házi barkács megoldásokkal, amik közelében sem voltak annak a színvonalnak, amit az általunk ismert szakemberektől megszoktunk, így csak további kellemetlenségeket jelentett mindenkinek.

Egy kissé ijesztő volt ez a cikk? Ne aggódj, mert mindenre találunk megoldást és hidd el, hogy ebben a helyzetben is maximálisan a segítségedre leszünk, hogy a lehető legkevesebb kellemetlenséggel járjon számodra.

Kategória: Autókölcsönzés, Tippek, Vezetéstechnika

KRESZ változások 2017-ben

Ha autót szeretnél bérelni legalább 3 éves jogosítvánnyal, kell rendelkezned. Ez azt is jelenti, hogy valószínűleg 3 éve nem nagyon foglalkoztál a KRESZ szabályaival. Azonban ezek valamelyest folyamatosan változnak. Alábbi cikkünkben a 2017-ben életbe lépett változásokat taglaljuk, hogy téged se érjen meglepetés, ha autót bérelsz 😉

Komolyan veszik a rendszámtáblát

Mivel az első rendszám leszerelése sok problémát okozott a hatóságoknak, így ezen a törvényen is módosítottak, az alábbi módon: hatósági jelzés (azaz elől és hátul megtalálható rendszámtábla) nélkül nem vehet részt a gépjármű a közúti közlekedésben.

Környezetvédelmi kritérium

A közútkezelők bizonyos védett belterületi övezetekben meghatározhatják, hogy milyen környezetvédelmi besorolású járművek hajthatnak be. A kiegészítő táblán látható jelzés mutatja meg számunkra, hogy milyen színű matricával rendelkező autók nem hajthatnak be az adott területre.  Ez a tábla így néz ki:

 

 

 

 

 

 

 

Ez alól csak azok az autósok képezhetnek kivételt, akik külön engedéllyel rendelkeznek, amit az adott útszakasz fenntartója adhat ki.

Vasúti átjárók

Amíg ezeken az útszakaszokon 30km/órára kellett lassítanunk, mostantól itt is az adott útra érvényes sebességhatárt kell betartanunk. Azonban ezen túl is fokozott óvatossággal szabad csak megközelítenünk.

Magánutak jelzése

Egy külön KRESZ táblával megjelölt magán utakra mind a két irányból behajtani tilos!

 

 

 

 

 

Infók a traffipaxokról

Ezen túl a telepített sebességmérő berendezéseket ésszerű távolságon belül előre kell jelezniük a hatóságoknak és az adott útszakasz végét is ki kell táblázniuk. Ezzel bízunk benne, hogy kevesebb lesz a büntetés és talán a gyors hajtás is, hiszen még gyakrabban felhívja a renitens autósok figyelmét, hogy gyorshajtás esetén büntetésre számíthatnak.

A rutinos sofőrök számára is fontos, hogy folyamatosan figyelemmel kísérjék a változásokat, mert csak így kerülhetik el a váratlan büntetéseket.

Autóbérlés szempontjából azért is nagyon fontos számodra is, hogy tisztában légy a változásokkal, mert az esetleges büntetések a sofőrt (azaz Téged) és nem a bérbeadót terhelik. Egyéb autóbérléssel kapcsolatos információkról az „autóbérlés kisokos” című cikkünkben vagy az ezen információkat tartalmazó aloldalon olvashatsz.

Kategória: autóbérlés

Újabb 5 látnivaló hazánkban, maiért érdemes autót bérelni

Már a nyár nagy részén túl vagyunk, de még mindig van időnk kihasználni ennek a gyönyörű évszaknak a lehetőségeit. Ha már Te is unod a strandolást és egy kis változatosságra vágysz, akkor a  cikkünkben néhány nagyon jó úti célt találsz. Kis hazánk bővelkedik olyan látnivalókban, amiért érdemes autót bérelni és a nyakukba venni az utakat. Akár csokorba is fűzheted a látnivalókat, így még több élményben lesz részetek.

Rám-szakadék

A Rám-szakadék Domogókő és Dömös között húzódik körülbelül 1 kilométer hosszan. Ez a vízesésekkel tarkított útszakasz hazánk egyik legkülönlegesebb kiránduló célpontja. A meredek szurdokban turista ösvények és létrák segítik a közlekedést. Ez a túra útvonal nem tartozik a veszélytelen célpontok közé, így a kisgyerekes családok számára nem éppen ideális célpont, azonban akiknek lehetőségük van rá legalább egyszer látogassanak el ide.

Miskolctapolca barlangfürdő

A Miskolctapolcai barlangfürdő európai szinten egyedülálló. Nem csak a szép látvány miatt, hanem mert máshol kartszban ilyen magas hőfokú vízzel nem találkozhatunk. A vize gyógyító hatással van az izületi bántalmakra, azonban a többi gyógyvízhez képest alacsonyabb a só tartalma, ennek köszönhetően hosszabb ideig is fürdőzhetünk benne.

Halászbástya

A Halászbástya Budapesten az I. kerületben azon belül is a Budai Várban található. Az épület 1895 és 1902 között épült Schulek Frigyes tervei alapján. A teraszokról páratlan kilátás tárul elénk, melynek köszönhetően nagyon kedvelt turista célpont. 1987 óta része a Budapesti világörökségi helyszíneinek. Ha ezt a látványosságot vesszük célba érdemes egy úttal a teljes Budai Várat bejárnunk.

Nyíregyházi állatkert

Az állatkert Nyíregyházától 5 kilométerre helyezkedik el egy tölgyerdő mélyén, mint egy 30 hektáros területen. A park 1998-ban épült és azóta is folyamatosan fejlesztik mind a kifutókat, mind a látogatóknak szánt területet. Az üzemeltetőknek fontos célkitűzése, hogy európai szinten is egyedülálló állatparkot üzemeltessenek, ami a visszajelzések alapján sikerül is. Saját szállodával is rendelkezik, ami a Hotel Dzsungel nevet viseli.

Alcsúti arborétum

1820-ban József nádor telepítette ide ezt az egyedülálló parkot. Mai formájában hozzávetőleg 40 hektáron terül el és számos növény ritkaságnak ad otthont. Sajnos József nádor egykori kastélyának már csak egy igen kisrésze maradt fent, azonban a természet kedvelői számára egy kitűnő program legyen szó családi programról vagy a romantikus sétáról.

Kedvet kaptál egy kis kiruccanáshoz? Nem is csoda ezeknek a szuper helyeknek a láttán! Akkor nincs más dolgot csak felvenni velünk a kapcsolatot kiválasztani a számodra legmegfelelőbb autót, összecsomagolni és már indulhatsz is, 😉

Kategória: autóbérlés, Autókölcsönzés, Tippek, Uticélok

Autóbérlés Albertfalva

Jó hírrel szolgálunk Albertfalva lakóinak, alig pár száz méterre találják autókölcsönzőket, az Etele téren.

Autóink átvétele előtt előzetes telefonos egyeztetés szükséges!

Szentmihály Templom Albertfalva

Szentmihály Templom Albertfalva

Ezen a helyén állott a római légió egyik tábora, ezt az első albertfalvi római katonai tábort a Kr. u. 70-es évek elején építették fel. A tábor egy palánkszerkezetű erőd volt, ami körül két védőárok húzódott. Ezt a Dunától keletre élő szarmaták égették fel valamikor a Kr. u. 90-es évek elején. A tábort később helyreállították, a Kr. u. 2. század közepe táján pedig egy nagyobb alapterületű kőerődöt emeltek, aminek kiterjedése 186 × 210 méter volt, és az előzőhöz hasonlóan kettős árokkal vettek körbe.
A középkorban ugyanitt kialakult egy templomos település ami a török időkben elpusztult.

A népesség főként a közelben található német helységekből illetve a szomszédos Budáról és Pestről települt ide.
Az új települést először Lerchenfeldnek (Pacsirtaföldnek) hívták, ugyanis a Pacsirta-dűlőben jött létre. A parcellázást követően a császárné iránti tisztelet jeléül Theresienfeld, később a betelepülő szászok után a Sachsenfeld (Szászföld) nevet kapta, erről már 1825-ből is van említés. A korábbi birtokos, Albert herceg emlékére az Albertdorf (Albertfalu), majd 1822-ben a mai Albertfalva nevet kapta.

Albertfalva az 1820-as években szakadt el Promontortól, attól kezdve önálló község volt. Az 1838-as árvíz elpusztította a zsellérházakat, de a régi telken újjáépítették azokat.
1856-ban a lakosság 299 fő volt, a falu területe 54 holdat tett ki. 1864-ben Albertfalva még csak egyetlen utcából állt, ekkor 20 hold szántóföld tartozott hozzá, lakosainak száma ekkor 340 fő volt, akik közül mindegyik a római katolikus vallást gyakorolta.

A századforduló környékétől immár kelet-nyugati irányban is terjeszkedni kezdett. 1900-ban már óvodát létesítettek, 1904-ben a Dél-Budai HÉV közlekedés is megindult, 1910-ben villanyvilágítással szerelték fel a községet, 1915-ben pedig a vízvezetéket is lefektették.
1929-ben épült fel az egyszintes sorházakból álló OTI-telep (avagy tisztviselőtelep, a Fegyvernek utca – Építész utca – Karcag utca – Vegyész utca által határolt terület). Itt található a Gyékényes utca 45-47. szám alatt az Albertfalvi Közösségi Ház, mely 2000 óta működik és számos kulturális rendezvénynek ad otthont.
1929-30-ban készült el a mai Don Bosco Katolikus Általános Iskola földszintes hat tantermes épülete, melyet később kibővítettek. (1992-ig az épület a Petőfi Sándor Általános Iskolához tartozott.)
A népesség rohamos növekedésének következtében felmerült a község egyházigazgatási és lelkipásztori önállósítása, így Albertfalva 1933-tól önálló lelkészség lett.

A Kismarty-Lechner Jenő tervei szerint és Felsőszöllősi Szöllőssy Imre vezetésével épült római katolikus Szent Mihály Plébániatemplomot 1941. október 5-én szentelte fel Shvoy Lajos székesfehérvári püspök. Albertfalva egyetlen temploma 1949-ben kapta meg a plébániai rangot.

A települést 1950. január 1-jével csatolták Budapesthez, ekkor szűnt meg Albertfalva önállósága is, mely 131 évig tartott.
1950-ben új lakótelep építése kezdődött meg a Fehérvári út – Vegyész utca – Karcag utca – Mezőkövesd utca által határolt területen.

1973-ban, a régi főutca házainak lebontásával párhuzamosan kezdetét vette az új panel-lakótelepek épülése, amelyek 1978-ra készültek el. 1979-ben új panelépületet kapott a Petőfi Sándor Általános Iskola, majd 1981-ben egy újabb, 8 tantermes kis panelépülettel bővült ki. 1987-88-ra elkészült az Albertfalvi Piac épülete is. Benne manapság hazai zöldség- és gyümölcstermelők továbbá néhány ruhaárus kínálja portékáit. 1988-ban nyitották meg a kondorosi úti uszodát, mely 1997-ben Nyéki Imre úszó nevét vette fel.

2004-ben nyitotta meg kapuit az Albertfalva és Budafok határán épült Savoya Park bevásárlóközpont, majd 2005-ben hosszabbították meg idáig a 2016-ban megszűnt 18-as villamost. A járat korábban csak az Albertfalva, kitérő megállóhelyig járt. Napjainkban a Savoya Parkhoz a villamossal való eljutást a 17-es és 48-as villamos biztosítja.

Az elmúlt években újabb lakóparkok létesítése miatt lebontásra került számos régi, romos lakóház, az egykori községháza (mai Fehérvári út 182. sz. helyén), melyben később iskola majd a Geológiai Technikum működött, 2007-2008-ban pedig az egykori Budalakk Festékgyár (Fehérvári út 211.) épülete is.

Kategória: autóbérlés

5 tipp, hogy a gyerekekkel is jó móka legyen az utazás

Hozzánk is gyakran fordulnak családok autóbérlési szándékkal és a papír munka intézése közben mindig szoktunk néhány szót váltani, így tudjuk, hogy sokaknak egy hosszabb út felér egy rémálommal. Ha Neked is van otthon egy vagy több apróságod, akkor biztosan tudod, hogy mire gondolunk. 😉 Azonban nem feltétlenül kell az autóbérlésnek ilyennek lennie. Azért, hogy jobban teljenek a kocsiban töltött órák összegyűjtöttünk néhány nagyszerű autós játékot.

Közös mesélés autóbérlés közben

A gyerekeknek páratlanul jó a fantáziája, így garantált, hogy imádni fogják a következő játékot. Meséljetek el együtt egy mesét, úgy hogy mindenki csak egy mondatot fűz hozzá a történethez. Például: 1: Egyszer volt hol nem volt egy király, akinek volt három fia.

2: A legkisebb fiú úgy döntött, hogy szedi a sátorfáját és felcsap vándorcirkuszosnak.

3: Majd a cirkuszban megismerkedik egy gyönyörű tündérrel… és így tovább

Hagy ragasztgassanak

Minden kicsi imádja a matricákat és a színeket is. Ezzel a játékkal mind a kettőt kiélvezhetik és a kis kezeik is le lesznek foglalva.

A megunhatatlan Lego

Nem nagyon ismerek olyan gyerkőcöt, aki ne szeretné a Lego építő kockákat. Így nagyon jó ötlet az útra is magunkkal vinni egy adagot belőle. Az alábbi kép nagyon jó inspirációt ad a kivitelezésre.

Énekeljetek

Manapság egyre ritkábban szoktunk közösen énekelni az autóban, hiszen úgy is szól a rádió, azonban a picik biztosan sokkal jobban élvezik majd. Lehet, elsőre nem érzed magadban az affinitást egy kis daloláshoz, de hidd el sokkal jobb móka, mint gondolnád!

A klasszikusok

Ezekhez nem is lesz szükséged semmi másra csak egy füzetre és néhányceruzára. A torpedót és az amőbát biztosan Te is sokat játszottad gyerek korodban és, ahogyan akkor Te most a gyerkőceid is imádni fogják!

Tudjuk, hogy ha autót béreltek, akkor valószínűleg a gyerekek sincsenek hozzászokva a rendszeres hosszabb utakhoz, ezért úgy gondoltuk ez az összeállítás hasznos lesz számotokra. Ha ezekkel a játékokkal készülsz az autós kirándulásotokra végre nem feszülnek majd pattanásig az idegeitek és megmarad a családi béke az utazás teljes ideje alatt. Jó utat kívánunk!

 

 

 

Kategória: autóbérlés, Tippek

Opel Astra, ami kimeríti, a teljesen rendben van fogalmát

Nos, vannak olyan autók, amikre 15 évvel később is azt lehet mondani, hogy teljesen rendben van. Az Opel Astra G is ilyen. Nincs benne túl sok design (na jó kb. semmi), de örök optimistaként azt is mondhatnám, hogy időtálló a megjelenése. Kívül-belül mindent nyújt, amit alapvetően tudnia kell. A belső tér kényelmes és közepesen jó anyagokból kivitelezett. Van olyan elem, ami kifejezetten pozitív csalódást képes okozni, de akad olyan is, ami kevésbé szemet gyönyörködtető. Ez is azok közé az autók közé tartozik, amiből nagyon sok fogyott azok körében, akik nem presztízsből, hanem haszonból vettek autót. Sokan azóta se bánták meg a döntésüket.

Opel Astra G

Opel Astra G | 6.000Ft/naptól

Az 1998-2005 között gyártott modelleket 7 féle benzines és 4 fajta dízeles motorral gyártották összesen 14 féle különböző karosszériával. A neten találtak szerint átlagban 14 évet bír egy ilyen modell, de ne lepődjünk meg rajta, hogy egy-egy öregebb darabbal találkozunk. Az érdekesség kedvéért egy táblázatba összegyűjtöttük néhány motor adatait.

Modell 1.2 benzin 1.2 benzin 1.4 benzin 1.4 benzin 1.4 benzin 1.6 benzin
Motorfelépítés DOHC16V DOHC 16V DOHC 16V DOHC 16V DOHC 16V OHC 8V
Motorkódok X12XE Z12XE X14XE Z14XE Z14XEP X16SZR
Hengerűrtartalom (cm3) 1199 1199 1389 1389 1364 1598
Hengerek száma 4 4 4 4 4 4
Teljesítmény 48 kW

65 LE

55 kW

75 LE

66 kW

90 LE

66 kW

90 LE

66 kW

90 LE

55 kW

75 LE

 

Még anno az EURO NCPA teszten elérte a 4 csillagot, azonban a szemből történő ütközés esetén jobban teljesített, mint oldal irányból. De persze, még így is egy nagyon biztonságos autónak számít, még akkor is, ha nincs benne oldal légzsák. Emellett az is mellette szól, hogy ez azok közé az autók közé tartozik, amikből keresned kell egy elrozsdásodott darabot. Ha bele is futnál egy ilyenben, az inkább egy rosszul kijavított hiba eredménye. Összességébe, akár hosszú távra akár rövidebb időre tervezel autót bérelni egy Opel Astra G biztosan nem fog kellemetlen meglepetést okozni

 

Kategória: Tippek

Autóbérlés kisokos

Mivel gyakorta találkozunk a jelenséggel, hogy az emberekben hasonló kérdések merülnek fel az autóbérléssel kapcsolatban, ezért úgy döntöttünk, hogy útjára indítjuk Autóbérlés kisokos cikksorozatunkat, melyben a gyakrabban feltett fontos kérdéseket taglaljuk. Az első részt a leggyakrabban előforduló kérdéseknek szenteltük, hogy eloszlathassunk néhány kételyt és megkönnyítsük számodra a bérlés folyamatát.

A befizetett kaució visszajár?

Természetesen igen, amennyiben nem keletkezett kár az autóban. Mivel egy nagy értékű tárgyat készülsz bérbe venni számunkra is szükség van egy bizonyos mértékű biztosítékra. Amennyiben kár keletkezik az autóban, de annak a mértéke nem éri el a kaució összegét a fenn maradó pénzt visszafizetjük.

Autó bérlés esetén csak a bérlő vezetheti azt?

A kibérelt gépjárműért a szerződésben megadott személy vállal felelősséget, így ha Ő kiadja egy harmadik személynek, aki kárt okoz benne, azért a bérlő köteles felelősséget vállalni. Mivel nem vagyunk jelen, így nem is tudhatjuk, hogy ki ül a volánnál, ezért a velünk kapcsolatot teremtő személlyel kell ezt rendeznünk.

Milyen feltételeknek kell megfelelnem, ha autót szeretnék bérelni?

Ez minden kölcsönző esetében eltérő, nálunk az alábbi kritériumoknak kell megfelelned, hogy bérlő lehess.

  • érvényes személyi igazolvány
  • érvényes magyar lakcímkártya, bejelentett magyar lakcímmel
  • érvényes B kat. jogosítvány, minimum 3 éves gyakorlattal
  • betöltött 25. életév
  • kulturált, józan megjelenés

Bármennyit mehetek egy bérelt autóval?

Napi 300 kilométer megtétele benne van a bérlés árában, azonban ezen felül kilométerenként 10 Ft-ot számolunk fel. Ennek az oka, hogy szeretnénk alacsonyan tartani az árainkat, azonban ez csak akkor lehetséges, ha a használatból származó elavulás mértéke számunkra is fenntartható. Így tarthatjuk mindenki számára jó értékarányon a bérlési költségeinket.

Első cikkünkben ezeket a kérdéseket szerettük volna érinteni. Kövesd nyomon blogunkat, hogy ne csak a legfontosabb kérdéseidre kaphass választ, hanem érdekes úti célokat is megismerhess vagy ötletet meríthess szuper nyári programokra.

Amennyiben bármilyen további kérdésed merül fel autóbérléssel kapcsolatban keress meg minket bármelyik számodra megfelelő fórumon.

 

Kategória: Tippek