Corsa vagy Superb - milyen kategóriájú bérautót válasszunk?

Corsa vagy Superb – milyen kategóriájú bérautót válasszunk?

Az autóbérlés mindenki számára izgalmas lehetőség, aki városi vagy kiránduló autót keres egy-egy nyaralás vagy kiruccanás alkalmával. Nemcsak egy kiemelten jó gazdasági döntés, amit meghozhatunk nyaralásunkkal kapcsolatban, hanem segít abban is, hogy utazásunk kényelmes és élvezetes legyen.

Történjen az autóbérlés Budapest vagy Európa bármely más városában, a legnehezebb döntés meghozni, hogy a bérelt autónk milyen kategória képviselője legyen. Különböző méretek és típusok között választhatunk. De vajon honnan tudhatjuk, hogy melyik autóbérlési lehetőség lesz a legmegfelelőbb a számunkra?

Felmerül a különbség, hogy mi a legfontosabb különbség a kompakt autó és a közepes méretű autó között? Egy kompakt autó, más néven gazdaságos vagy kis méretű jármű, mint például egy Opel Corsa, alkalmas kettő-négy ember kényelmesen utazására. Valamint elegendő csomagtérrel rendelkezik két közepes méretű bőrönd tárolására is. A kompakt autók bérleti díjai a legalacsonyabbak, és méretükből adódóan kiváló benzinfutást biztosítanak, a legtöbb modell, mint például az Európában népszerű Opel Corsa jól kezeli a benzint, így a bérlés során üzemanyagot is tudunk spórolni.

Ezzel szemben a közepes méretű autók nagyobbak, mint a kompakt autók. A kompakt autó kategóriában nagyot hódító Corsa párja a közepes méretű autó kategóriában a Skoda Superb például. Az autókölcsönző cégek a közepes kategória modelljeit akkor javasolják, ha 4-5 fő szeretne benne utazni. A kompakt autókhoz képest jelentősebb csomagteret is biztosítanak. A bérleti díjak tekintetében azonban drágák a benzinfutás miatt. Az autó méretének növekedésével a benzines futásteljesítmény csökken. Ideális választás, ha csoportosan utazunk.

Tehát a kettő közötti különbség a méretükben és a kapacitásukban rejlik.

Melyik autókölcsönzés tehát a jobban kifizetődő?

Annak megállapításához, hogy melyik a jobb bérleti lehetőség a kettő között, számos tényezőt kell figyelembe vennünk. Ezek közé tartozik a bérelt autó használatának célja, a velünk együtt utazók száma, a terep, amelyen a járművel haladni fogunk, az autóban szükséges csomagtér, az autóban eltöltött idő, a megengedhető bérleti díj és egyéb, elsőre rejtett vagy annak tűnő tulajdonságai a szerződésnek és az autónak.

Természetesen a fenti tippek nemcsak személyautó, de teherautó bérlése esetén is bátran alkalmazhatóak.

Szólj hozzá

Scroll to Top