Mindent a bérautó biztosításokról: Casco és társai

Mindent a bérautó biztosításokról: Casco és társai

A legtöbb autókölcsönző már áraiba foglalja, de az extra biztonság érdekében érdemes utánakérdezni, pontosan milyen biztosítás és CASCO van benne az autóbérlés árában. Az autókölcsönzés kényelmes és felhőtlen tud lenni, viszont ha balesetet okozunk vagy abba keveredünk, nagyon drága mulatság is lehet a végén belőle. Ezért fontos, hogy mielőtt aláírjuk a bérleti szerződést megkérdezzük, hogy ütközéskár-mentesség, személyi balesetbiztosítás vagy a CASCO is benne van-e az árban vagy esetleg azt érdemes nekünk külön megkötni.

Természetesen sem a személyi balesetbiztosítás, sem pedig a CASCO nem kötelező tételek egy autóbérlés esetén. Ha védettek akarunk lenni és egyébként máshol nincs kötve biztosításunk érdemes lehet kötni egyet az autókölcsönzőnél.

Az autókölcsönző cég által kínált ütközési vagy veszteségkár-mentesség azt jelenti, hogy ha a bérelt autó megsérül vagy ellopják, nem kell fizetnünk annak javításáért vagy cseréjéért. Ezek a lemondások azonban általában tartalmaznak önrészt.

Bölcs dolog ilyen típusú bérautó-biztosítás megvásárlása. Noha a szokásos autóbiztosítási kötvény tartalmazhat ütközési fedezetet bérelt autókra, valószínűleg önrészt is tartalmaz, és előfordulhat, hogy nem fizeti az autókölcsönző társaság összes költségét, például a használat elvesztését (az autó elvesztése során felmerülő költségeket).

A legolcsóbb módja annak, hogy megfelelő védelmet biztosítsunk ütközés vagy lopás esetén, a külső bérautó-biztosítás. Érdemes utánanézni melyik biztosító társaság milyen ajánlattal kecsegtet minket.

Ellentétben az autókölcsönző ügynökségekkel, a tényleges biztosítás, amely megvédi bérautónkat szinte bárhol a világon elérhető és érvényes.

A felelősségbiztosítás általában fedezi a mások tulajdonában (pl. az autóikban) okozott károkat, valamint a más emberek sérüléseinek orvosi költségeit egy olyan balesetben, amelyért jogilag felelős. iii Az Egyesült Államokban minden állam megköveteli egy minimális összegű felelősségbiztosítást a gépjármű-biztosításra vonatkozóan biztosítási kötvényeket, így előfordulhat, hogy már rendelkezik felelősségbiztosítással a személyes autóbiztosításon keresztül.

Szólj hozzá

Scroll to Top