Autóbérlés: lehetséges olcsón Budapesten

Az autók használata nagyon megnőtt az utóbbi több mint egy évben, többek között a koronavírus világjárvány hatására. Míg 2019 jelszava a városi közlekedésben a tömegközlekedés volt, 2020 tavaszától ezt sok régió (pl. Kína, Vuhanban) egészen egyszerűen betiltotta és sokan úgy érezték, hogy ha tehetik, el akarták kerülni a más emberekkel egy légtérben utazást.

Egy autó beszerzésére több módszer is lehetséges, a legelterjedtebb változat Magyarországon a saját autó vásárlása, és a szintén 2019-ig és 2019-ben felfutó autómegosztó lehetőségek is igen népszerűtlenné váltak, a fentebb említett okokból.

Autóbérlés: lehetséges olcsón is Budapesten
Autóbérlés: lehetséges olcsón is Budapesten

Azonban az autómegosztó applikációknál és vállalatoknál jóval olcsóbban is lehet autót bérelni. Az autóbérlés máig is sokaknak, valószínűleg a legtöbbeknek rövid távú, drága mulatságot jelent, amelyet nyaralásra, nyaralásokon a desztináción vagy esetleg vészhelyzetben, közlekedési helyzetben használnak. Persze olyanok is vannak, akik annyira sokat utaznak (és sokszor nem a magánszemélyek, hanem a cégek állják a költségeket), hogy a helyszínen bérelt autó az életstílusuk része.

De az autókölcsönzés nem csak ez. Léteznek olyan cégek, amelyek hosszú távra is bérelnek autót (igen, tudjuk, ezt szinte minden cég szívesen megteszik hihetetlen összegekért), méghozzá nemcsak, hogy elérhető áron, de kifejezetten kedvező árfekvésben.

Több olyan élethelyzet lehet, hogy hosszabb időre akarunk autót bérelni, legyen szó egy kis Suzuki Swift, vagy egy 7 személyes autó bérlés lehetőségéről. Képzeljük el, hogy az autónkat hosszabb ideig, két hétig, egy hónapig vagy akár hosszabb ideig javítják. Vagy egy lehetőséget kapunk, hogy ingázzunk egy másik városba egy jó alkalmi munkalehetőség miatt, de ezt csak autóval tudjuk megoldani. Vagy egy olyan helyen találunk állást, amelyhez kötelező az autó, esetleg maga a munkavégzés jár gépkocsi használattal. Mindezekre jó lehet egy hosszú távú, olcsó autóbérlés.

Az Eurorentnél Újbudán (XI. kerület) vehetjük át a választott járművet, minden autót fertőtlenítenek, így az új típusú koronavírustól nem kell tartanunk és 13 modell közül választhatunk. A két legolcsóbb modellt csak Budapesten belül használhatjuk, a többi autót egész Magyarországon. Nemzetközi utazásokra ezek nem jó megoldások, a műszaki mentés lehetőségének hiánya miatt. Az autók nem újak és egyáltalán nem is drágák: minden bizonnyal ezek a legolcsóbb autókölcsönzés megoldás a városban.

Ahhoz, hogy az Eurorentnél autót tudjunk bérelni, szükségünk van magyar lakcím- és adókártyára. Szintén nem lehet bérelni a járműveket azoknak, akik futárkodásra használnák és az autókban tilos a dohányzás, az evés, az ivás, az élőállat és az építőipari sitt szállítása.

Szólj hozzá

Scroll to Top