Téli autóápolás

Közeledik a tél, így ideje autónk ápolására is időt fordítani, ugyanis télen kell szembenéznünk a legagresszívabb autókárosító hatással, az utakon lévő sóval.

Téli autóápoló termékek
Téli autóápoló termékek

Ha a kényelem élvez prioritást, akkor legtöbben a tavaszi és őszi autótisztításra voksolnak, de ha valóban az autónk állapota és annak megőrzése élvez előnyt, akkor télen fordítjuk a legtöbb energiát arra hogy megóvjuk gépjárművünket. Ebben az időszakban kell óvni legjobban, az alvázat és az autó fényezését, hiszen az utakon lévő só segíti elő a korróziót.

További sérüléseket okoz a nem megfelően eltávolított hó és jég. Legtöbb esetben, átgondolatlanul, nekiugrunk autónknak a szokásos jégkaparóval, rosszabb esetben seprűvel. Ezzel okozva a karcolásokat, melyekre csak tavasszal leszünk figyelmesek. Ahelyett, hogy hagynánk rajta egy vékony réteg havat, ugyanis a sérüléseket, legtöbbször a hó és jég alatt megbújó kosz tologatása okozza.

A fentebb információk birtokában tehát, azt javasoljuk, hogy külső mosással indítsuk az autónk tisztítását/ápolását, így hamar fény derül az apróbb sérülésekre, melyeket érdemes azonnal javítani, mert később minden bizonnyal több költséget fog igénybe venni autónk kozmetikázása.

Szólj hozzá

Scroll to Top